Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2887
mod_vvisit_counterΧθές7093
mod_vvisit_counterAll6647360
°F | °C
invalid location provided
Ο Γλυκύτατος Κληρικός

Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ντζάθας

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Δεν βρίσκεται μαζί μας, όπως πάντοτε. Μεταξύ όλων μας και ιδιαιτέρως του θαυμασίου κόσμου του Παναιτωλίου. Μία απροσεξία συνανθρώπου μας υστέρησε από όλους μας και τον μετώκησεν στον ουρανό, στη Βασιλεία του Θεού.

Ο π. Θεόκλητος ήταν αξιώτατος για να προσέλθει εκεί, στη Μακαρία ζωή. Ήταν, διότι από παιδιόθεν και νεόθεν και πάντοτε εκάλυνε τον εαυτόν του με τα του Θεού. «Σύμμορφος γενόμενος» της θείας εικόνος». Ίσως η εποχή μας να μην γνωρίσει παρόμοιον άνθρωπον και μάλιστα κληρικόν βιούντα αξίως και τελείως τον Κύριόν μας. Αξίζει να ειπωθεί στο σημείο αυτό η αναφορά του στον κυριακό λόγο: «έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειος εστίν» (Ματθ. ε΄ 48), όταν εγώ τον ρώτησα: «Πρέπει να μένουμε στην ατέλεια ή πρέπει να προχωρούμε στην τελειότητα».

Τέλειος άνθρωπος, τέλειος χριστιανός, τέλειος κληρικός ο π. Ντζάθας. Προικισμένος με υπέροχα ανθρώπινα χαρίσματα, με φυσικά προσόντα και έμφορτος από τη θεία χάρη κατόρθωσε να γίνει άξιος της κλίσεως του Θεού και να ανέβει υψηλά και να τελειοποιηθεί. Έτσι τελειωμένος μας απεχαιρέτησε και έτσι τέλειος και άρτιος προβάλλεται και ίσασται ενώπιόν μας.

Έτσι θα τον ενθυμούμαστε. Ήταν ο γλυκύτατος κληρικός, ο οποίος με την γλυκεία μορφή και ύπαρξή του πάντα μας καθοδηγούσε προς τα ολόγλυκα και θαυμαστά του ορθοδόξου χριστιανισμού μας και της φιλτάτης μας πατρίδος, της Ελλάδος μας. Ο γλυκύτατος κληρικός π. Θεόκλητος Ντζάθας δεν είναι πλέον μαζί μας. Έφυγε για την γλυκύτατη αιωνιότητα.

Γλυκύτατέ μας κληρικέ πάτερ Θεόκλητε, έτσι «γλυκύτατον»θα σε ενθυμούμαστε, θα σε έχουμε πάντοτε στη μνήμη μας. Και Σύ; Συ από εκεί να μας βοηθείς και να εύχεσαι να πλέουμε και να προχωρούμε και να προκόπτουμε στα γλυκέα της πίστεώς μας της Χριστιανικής και της Μητέρας μας της Ελλάδος.

Του γλυκυτάτου πατρός θεοκλήτου Ντζάθα αιωνία η Μνήμη!

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...