Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ..

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο "ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ" παρουσιάζεται στη "ΔΙΕΞΟΔΟ".

untitled-1 

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών παρουσιάζει στη Διέξοδο" την τελευταία έκδοσή της με τον τίτλο "ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ".

Το Σάββατο 30 Μαΐου 2009 στις 8.00 το βράδυ, στο αίθριο του Κέντρου  Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, θα παρουσιαστεί η τελευταία έκδοση της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών με τον τίτλο "Αφετηρίες Μνήμης".

Το βιβλίο περιλαμβάνει 37 αληθινές ιστορίες που έζησαν οι συγγραφείς τους - μέλη τους όλοι της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών - κατά την περίοδο 1940-1960. Την εκδήλωση που θα προλογίσει ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος θα χαιρετήσουν  ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος και ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος ενώ την παρουσίαση θα κάνουν η συγγραφέας Ακακία Κορδόση και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Κωνσταντίνα Μπάδα και Αθανάσιος Παλιούρας με συντονιστή τον δημοσιογράφο Πάνο Σώκο.

Στις 312 σελίδες της συλλογικής έκδοσης της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών, που εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας "ΑΦΟΙ ΧΟΥΣΗ Ο.Ε" που εδρεύει στο Αγρίνιο, ο αναγνώστης θα ταξιδέψει σε χρόνια πέτρινα για την Ελλάδα, σε χρόνια που δεν ξεχνιούνται αλλά δεν πρέπει και να ξανάρθουν.

Η λογοτεχνική γραφή, μέσα απο την καταγραφή πραγματικών στοιχειών και συμβάντων και την διαρκή εναλλαγή των προσώπων, των χώρων και των καταστάσεων, προσπαθεί - όπου το επιτρέπει η "αγριότητα" των γεγονότων - να δώσει στον αναγνώστη μια εικόνα αφηγήματος που "λέει" ιστορία, "αναστατώνει" δημιουργικά τη μνήμη, "καταβυθίζει" συλλογιστικές αλληλοσπαραγμού ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αναγκαιότητα προσήλωσης σε πανανθρώπινες αξίες που δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.

www.diexodos.com.gr

 

 

 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...