Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Στον 11ο χρόνο λειτουργία της η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

anagnvstopoylos-se-diexodo 

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Η «Διέξοδος» θα συνεχίσει για χρόνια να αποτελεί το πλέον ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο  της Δυτικής Ελλάδας» 

Με αφορμή το γεγονός της συμπλήρωσης αύριο Παρασκευή 22 Μαΐου, δέκα χρόνων λειτουργίας στο Μεσολόγγι, του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:

«Στις 22 Μαΐου του 1999 ξεκίνησε στο Μεσολόγγι η λειτουργία του Κέντρου Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ, στο ιστορικό σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς των Εξοδιτών Θανάση Ραζηκότσικα, το οποίο αναπαλαίωσε με δικές του δαπάνες ο συμπολίτης μας δικηγόρος Νίκος Κορδόσης, σώζοντας από την κατάρρευση και διατηρώντας την ιστορική μνήμη αφού δεν είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Στην τελετή των εγκαινίων ο Νίκος Κορδόσης θυμάμαι ότι είχε θέσει, ως στόχο την σύγκρουση με το μέτριο, βάζοντας τον πήχη ψηλά.

Από τη δεκάχρονη διαδρομή της ΔΙΕΞΟΔΟΥ διαπιστώνουμε, ότι ο στόχος αυτός όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά μέσα από τη διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων, υψηλού επιπέδου. ο Νίκος Κορδόσης και οι συνεργάτες του απέδειξαν έμπρακτα, ότι και η επαρχία μπορεί να μεγαλουργήσει.

Δεν θα είναι υπερβολή να τονίσω, ότι με την συνολική της παρουσία η ΔΙΕΞΟΔΟΣ όλα αυτά τα χρόνια έχει καταστήσει την πόλη του Μεσολογγίου σε σύγχρονο σύμβολο πολιτιστικής δράσης, με πανελλήνια εμβέλεια.

Ταυτόχρονα, με μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί έχει δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης της ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς της Ιερής μας Πόλης.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός, ότι αυτή η προσπάθεια του Νίκου Κορδόση και των συνεργατών του στηρίχτηκε στο μεράκι, την αγάπη του για την πόλη και κυρίως στις δικές του ψυχικές και οικονομικές δυνάμεις.

Κι αυτό διότι, η ΔΙΕΞΟΔΟΣ δεν λαμβάνει ουδεμία πάγια χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών, από κανέναν δημόσιο  ή ιδιωτικό φορέα. Μια παράμετρος που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.

Με τις σκέψεις αυτές είμαι βέβαιος ότι  η «Διέξοδος» θα συνεχίσει για χρόνια να αποτελεί το πλέον ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο  της Δυτικής Ελλάδας, που θα μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια. Θερμά συγχαρητήρια γι' αυτή την υπέροχη προσπάθεια».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...