Αύγ   Σεπτέμβριος 2020   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα6231
mod_vvisit_counterΧθές5524
mod_vvisit_counterAll6308494
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗ ..ΔΙΕΞΟΔΟ..

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ "ΤΟ '21 ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ"

 

untitled-1 

Όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2009 του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου η "Διέξοδος" σε συνεργασία με το ΤΕΙ Μεσολογγίου  πραγματοποιεί την έκθεση "Το '21 και οι πρωταγωνιστές του" με τεκμήρια και κειμήλια προερχόμενα από το Ιστορικό Αρχείο Αντώνη και Κυριάκου Σκιαθά.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης αυτής ήταν πρωτοφανής αφού σε διάστημα ενάμιση μήνα λειτουργίας της υποδέχτηκε περισσότερους απο 4.500 επισκέπτες.

Δεδομένου οτι το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα την Δυτική Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά μεγάλο σε συνδυασμό με τις αιτήσεις των  δασκάλων και καθηγητών για  πραγματοποίηση  εκπαιδευτικών επισκέψεων  τάξεων των σχολείων τους, αποφασίστηκε η παράταση της έκθεσης έως τις 14 Ιουνίου.

Κατόπιν τούτου μπορούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ερχόμενοι σε επικοινωνία με την γραμματεία της "Διεξόδου" στο τηλέφωνο 26310 51260 να προγραμματίσουν ραντεβού για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Η έκθεση εκτείνεται χρονικά σε έναν περίπου αιώνα, από το τελευταίο τέταρτο του 18ου αιώνα έως την έξωση του Βασιλιά Όθωνα το 1862 και, μέσα απο 450 πρωτότυπα τεκμήρια και κειμήλια, προβάλλει με έναν μοναδικό τρόπο τον κεντρικό θεματικό της άξονα, τους "πρωταγωνιστές" της Ελληνικής Επανάστασης. 

Η έκθεση περιλαμβάνει έγγραφα προσωπικοτήτων παγκοσμίου εμβέλειας της εποχής εκείνης (Ναπολέων Βοναπάρτης, Τσάρος Αλέξανδρος Α', Σουλτάνος Μαχμούτ Β', Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ε') που επηρέασαν με τον τρόπο τους την προετοιμασία, γένεση και διεξαγωγή του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων καθώς επίσης αλληλογραφία,  προσωπικές επιστολές, οπλική εξάρτυση,  προσωπικά αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και  εφημερίδες,  γκραβούρες, καλαμάρια των προκρίτων και των οπλαρχηγών, των αρματολών, των καραβοκυραίων, των Φαναριωτών, των Φιλελλήνων,των λόγιων, των ανώνυμων αγωνιστών και γενικότερα των κάθε είδους πρωταγωνιστών της Επανάστασης.

Τα σπάνια αυτά εκθέματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βρεί και να τα συναντήσει κανείς συγνκεντρωμένα σε μιά έκθεση και αποτελούν το καλύτερο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές και τους φοιτητές.

Υπενθυμίζουμε οτι η έκθεση λειτουργεί καθημερινά απο Τετάρτη έως και Κυριακή από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από  6.30 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...