Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

libanos-spylios

Την κτιριακή αποκατάσταση και συντήρηση παιδικών σταθμών Δήμου Μεσολογγίου, ζητά ο βουλευτής.

Στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εδρεύουν έξι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε ορισμένους από αυτούς τους παιδικούς σταθμούς παρουσιάζονται προβλήματα στην κτιριακή τους υποδομή, ενώ εμφανής είναι και η ανάγκη υποστήριξής τους με υλικοτεχνικά μέσα για το εκπαιδευτικό τους έργο, τη φύλαξη και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στον 1ο παιδικό σταθμό Μεσολογγίου, μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, παρουσιάστηκαν προβλήματα ακαταλληλότητας μιας ολόκληρης πτέρυγας, στην οποία δεν έχουν γίνει ακόμη εργασίες αποκατάστασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αυτοψία που διενεργήθηκε την επομένη του σεισμού το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση μέχρι να επισκευασθεί.

Στον 3ο παιδικό σταθμό Μεσολογγίου παρατηρούνται προβλήματα υγρασίας των τοιχίων και ως εκ τούτου απαιτούνται εργασίες μόνωσης. Στον 2ο παιδικό σταθμό, στο ελεύθερο χώρο πρασίνου, πλησίον κτηρίου, που χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας των παιδιών  υπάρχει αίτημα για την κατασκευή παιδικής χαράς.

Το κόστος των ανωτέρω παρεμβάσεων δεν ξεπερνά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΝΠΔΔ παιδικών σταθμών Μεσολογγίου, τις 40.000 ευρώ και θα μπορούσε να καλυφθεί από το αποθεματικό των κρατικών λαχείων.

Με δεδομένα τα ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

Εξετάζεται η άμεση κάλυψη των αναγκών των ως άνω παιδικών σταθμών του Μεσολογγίου με το ποσό των 40.000 από τους πόρους του αποθεματικού των κρατικών λαχείων;

                                                                                                Ο Ερωτών Βουλευτής

                                                                                                      Σπήλιος Λιβανός

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...