°F | °C
invalid location provided
Άνοιγμα της ΕΡΤ εδώ και τώρα
Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2013 14:43

  

Τα κόμματα της κυβέρνησης ανησυχούν

για τις εκλογές, όχι για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την πολιτική σταθερότητα

Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από γκρίζες θέσεις και να ανακαλέσουν άμεσα το κλείσιμο της ΕΡΤ κάλεσε τα κυβερνητικά κόμματα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.arsenis

Τόνισε επίσης ότι τα κόμματα της κυβέρνησης δεν ανησυχούν πραγματικά για τις επιπτώσεις στη δημοκρατία από το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε για την πολιτική σταθερότητα αλλά για τις εκλογές.  

"Το κλείσιμο τις ΕΡΤ αποτέλεσε μια κορυφαία επίδειξη οπορτουνισμού από την κυβέρνηση. Θέλοντας να ξεχαστεί το ευτυχές φιάσκο της αποτυχίας της στο θέμα ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, χτύπησαν στην καρδιά της δημοκρατίας, κατεβάζοντας τους διακόπτες στην ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, χωρίς καν σχέδιο αναδιάρθρωσης. Θεώρησαν ότι θα καλύψουν την προχειρότητα και ανικανότητά τους στο θέμα των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων με μια ακόμη εντυπωσιακότερη προχειρότητα και ανικανότητα, αυτή τη φορά με περίσσεια επίδειξη αυταρχισμού στέλνοντας τα ΜΑΤ να ρίξουν το σήμα της ΕΡΤ.

Τα κόμματα της κυβέρνησης δεν ανησυχούν πραγματικά για τις επιπτώσεις στην δημοκρατία από το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε για την πολιτική σταθερότητα αλλά για τις εκλογές.  

Εάν τα κόμματα της κυβέρνησης πιστεύουν ότι

  

το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ήταν βίαιο και αυταρχικό, θα έπρεπε να είχαν ήδη καταψηφίσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή.

Αυτή τη στιγμή, τόσο ο τρόπος που επιβλήθηκε η πολιτική αυτή με παράκαμψη της Βουλής, όσο και τα αποτελέσματά της στον πολιτισμό, την ενημέρωση και την πολυφωνία τόσο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο ιδιαίτερα για την ελληνική περιφέρεια και τον απόδημο ελληνισμό, δεν επιτρέπουν γκρίζες θέσεις αλλά απαιτούν καθαρές φωνές.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή. Η κυβέρνηση επιλέγει με το δόγμα της επιβολής να διαλύσει τη δημόσια περιουσία, πάγια ή ιδιωτική, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί επίδειξη ισχύος και εκφοβισμό για όποιον άλλον σκέφτεται να αντιδράσει σε πωλήσεις δημόσιας περιουσίας και κλείσιμο θεσμών. Ακολουθούν σε λίγο η πώληση του νερού της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, 4 σχολείων της Θεσσαλονίκης και κάθε δημοσίου και δημοτικού κτηρίου, χωρίς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, χωρίς σχέδιο, αλλά με σαφή οφέλη για ιδιωτικά συμφέροντα."