Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα105
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120596
°F | °C
invalid location provided
ΟΜΩΣ
Κυριακή, 26 Μάιος 2013 17:20

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται “κανονικά”

ΟΜΩΣ

Σε τι είδους σχολεία θα πάνε τα παιδιά μας από Σεπτέμβρη;

Στην απόφαση της κυβέρνησης να συγκρουστεί μετωπικά με τους εκπαιδευτικούς μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις, αψηφώντας τους μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι για να βάλουν φρένο στη διάλυση της εκπαίδευσης που βιώνουν καθημερινά και να βροντοφωνάξουν με απόγνωση:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ!

Τώρα είναι πλέον καιρός, όλοι  ΟΙ πολίτες της περιοχής Μεσολογγίου να αναρωτηθούμε:

ΣΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ;

Με επιστρατευμένους και ανασφαλείς εκπαιδευτικούς;

Για την ποιότητα της εκπαίδευσης ο βασικός παράγοντας είναι ο Άνθρωπος. Δηλαδή ο εκπαιδευτικός.                  Ο καθένας σας έχει προσωπικές εμπειρίες από τους εκπαιδευτικούς. Γνωρίζουμε όμως  όλοι , ότι οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί που συναντήσαμε ήσαν Δάσκαλοι που συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους για τους μαθητές τους και όχι απλά εκπαιδευτές «ντελίβερι» που πουλούσαν τις υπηρεσίες τους από σχολείο σε σχολείο. Ρωτάμε τι αποθέματα ψυχής θα έχουν οι εκπαιδευτικοί μας μετά  την επιστράτευση, σε συνδυασμό με την ανέχεια, την    απαξίωση    και την ανασφάλεια που βιώνουν από τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση;

Πως   (;) θα υπάρξει κάλυψη στοιχειωδών αναγκών λειτουργίας των σχολείων ;

Οι δαπάνες για την παιδεία ήσαν ανέκαθεν οι χειρότερες της Ευρώπης. Πάντα οι γονείς έβαζαν βαθειά         το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους. Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με συνεχιζόμενες περικοπές των κονδυλίων   για την εκπαίδευση; Πολύ σύντομα θα σας ζητήσουν επίσημα να πληρώνετε και για την λειτουργία του δημόσιου σχολείου, όπως σε όλες τις χώρες που παρήλασε και λεηλάτησε το ΔΝΤ;

Σε αντιπαιδαγωγικό  ανταγωνιστικό περιβάλλον, με ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση;

Οι απαιτήσεις για την προσέγγιση των νέων αυξάνονται, γεγονός που θέτει νέες προκλήσεις για τα σχολεία,   Ιδιαιτέρα σήμερα που η νεολαία βιώνει καταστάσεις που δημιουργούν απόγνωση, απόρριψη και ματαίωση, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον της έχει υποθηκευτεί στα κελεύσματα των μνημονιακών πολιτικών.

Οι ανάγκες για βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος, για συμβουλευτική, για ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών αλλά και για ενισχυτικές  δράσεις ύπερ των «υστερούντων» απαιτούν μια πραγματική παιδαγωγική επανάσταση, ένα πλήρως αναβαθμισμένο ψυχοκοινωνικό κλίμα μέσα στα σχολεία. Αυτό σημαίνει  μέτρα υποστήριξης των  εκπαιδευτικών για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις,  δημιουργία  υποστηρικτικών       δομών που δεν υπήρξαν ποτέ, περιορίστηκαν ή καταργήθηκαν (ενισχυτική, συμβουλευτική, ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας, στήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες κλπ) και κυρίως παιδαγωγική ελευθερία .

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση προωθεί ως αντίδοτο, όπως και γενικότερα στην κοινωνία, ένα κλίμα διοικητικών ελέγχων και αυταρχισμού, με παράλληλη αποθέωση της ατομικής ευθύνης (μαθητών και εκπαιδευτικών) .

Γονείς, μαθητές, πολίτες του ευρύτερου Δήμου Μεσολογγίου , κάντε  δική σας υπόθεση το           μέλλον της εκπαίδευσης !!

Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου δεν είναι υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών ,είναι υπόθεση όλου του λαού   !!