Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2540
mod_vvisit_counterΧθές6554
mod_vvisit_counterAll6018684
°F | °C
invalid location provided
Να σταματήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα
Τρίτη, 21 Μάιος 2013 18:37

 

Δηλώσεις για την αφιερωμένη φέτος στο νερό Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας 22/5/13

arsenis
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας που φέτος είναι αφιερωμένη στο νερό, ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό αποτελεί δικαίωμα για κάθε πολίτη. Έχει αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση αυξάνει το κόστος για τους πολίτες και μειώνει την ποιότητα του νερού. Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βρετανία από τη Θάτσερ έφερε δραματικές επιπτώσεις για τους πολίτες αυξάνοντας το κόστος κατά 50% τα πρώτα 4 χρόνια, τριπλασιάζοντας τις διακοπές παροχής σε νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, μειώνοντας την ποιότητα, αυξάνοντας τα κρούσματα δυσεντερίας και οδηγώντας σε αλλεπάλληλες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Ευρωπαίοι πολίτες υπέγραψαν ήδη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Αυτή είναι η πρώτη "Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών" που έχει καταφέρει να πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις ( πάνω από 1 εκατ. υπογραφές πανευρωπαϊκά με υψηλή συμμετοχή σε πάνω από 7 χώρες). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάση της συνθήκης της Λισσαβόνας θα πρέπει τώρα να απαντήσει στο αίτημα των πολιτών προτείνοντας σχετική νομοθεσία.

“Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του νερού. Καλώ τους Δήμους να προχωρήσουν στη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων για να αποφασίσουν οι πολίτες για το νερό τους. Καλώ τους συμπολίτες μας να υποστηρίξουν μαζικά την πανευρωπαϊκή εκστρατεία συλλογής υπογραφών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού