Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2630
mod_vvisit_counterΧθές6554
mod_vvisit_counterAll6018774
°F | °C
invalid location provided
Μέσα στο 2013 ενδέχεται να ολοκληρωθεί
Δευτέρα, 20 Μάιος 2013 16:29
  • xoynths η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη φορολογική διοίκηση.
  • Προϋπόθεση η εγκατάσταση της υποδομής του TAXIS-online σε όλες τις ΔΟΥ.
  • Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή.

Μέσα στο 2013, η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη φορολογική διοίκηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί η εγκατάσταση της νέας υποδομής του TAXIS-online μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του αναφερόταν στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους έλληνες φορολογούμενους και ζητούσε να ενημερωθεί για το «ακριβές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων».

Στην απάντησή του ο Επίτροπος Ρεν, αναφέρει ότι «η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη φορολογική διοίκηση συνιστά μία συνεχή διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2013», συνδέοντας ωστόσο την επιτυχία της με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της νέας υποδομής του TAXIS-online, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η επιτυχία της εξαρτάται από την εγκατάσταση νέας υποδομής Τεχνολογίας Πληροφοριών (ΤΠ) για τη φορολογική διοίκηση, της TAXIS-online, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλες τις Δ.Ο.Υ. έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2013».

Συνεχίζοντας την απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, σημειώνει ότι η «διαδικασία αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον φορολογούμενο υποστηρίζεται από πόρους της ΕΕ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης:

EL

E-002882/2013, Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής

Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη φορολογική διοίκηση. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή, η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη φορολογική διοίκηση συνιστά μία συνεχή διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2013. Η επιτυχία της εξαρτάται από την εγκατάσταση νέας υποδομής ΤΠ για τη φορολογική διοίκηση, της TAXIS-online, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλες τις Δ.Ο.Υ. έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2013. Τοπικά σημεία επαφής για τη φορολογική διοίκηση («Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών» ή ΚΕΦΥ) έχουν ήδη δημιουργηθεί. Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών τον Οκτώβριο του 2012 ανέφερε την ύπαρξη 99 τέτοιων κέντρων. Η διαδικασία αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον φορολογούμενο υποστηρίζεται από πόρους της ΕΕ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Όσον αφορά περαιτέρω λεπτομερή στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και εθνικούς πόρους, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμοδιότερο για τυχόν ερωτήσεις.