Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα93
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120585
°F | °C
invalid location provided
ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΑΚΙ !
Τρίτη, 14 Μάιος 2013 17:15

  

ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ;

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έφερε το πολυνομοσχέδιο που παίρνει πίσω μια σειρά από δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών.

Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο "κοινωνικός αυτοματισμός" ή σε "νεκρές" περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη.

Η επιστράτευση και τα ΜΑΤ είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, συνταξιούχους, χαλυβουργούς, εργάτες και τώρα καθηγητές. Η τακτική είναι δεδομένη. Είναι η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που στρέφεται κατά των αγώνων του εργαζόμενου λαού.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους συλλόγους, τους αυτοαπασχολουμένους εμπόρους, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

                                                                                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ