Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα323
mod_vvisit_counterΧθές304
mod_vvisit_counterAll8125341
°F | °C
invalid location provided
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2013 18:11


[ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ]


Συναδέλφισσες-φοι
Στις 23 του Απρίλη ψηφίζουμε για την εκλογή αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα εκλέξει το νέο Συμβούλιο. Είναι μια ευκαιρία ανατροπής και αλλαγής των συσχετισμών.
Το τοπίο που διαμορφώθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης είναι πλέον εφιαλτικό:
1. Aποδόμηση του δημόσιου σχολείου και συρρίκνωσή του, 2. Δραματική μείωση των αποδοχών μας, 3. Επιβολή καθεστώτος υποταγής, εκφοβισμού με την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου. 4. Εργασιακή ανασφάλεια με την κατάργηση της οργανικότητας 5. Αξιολόγηση-χειραγώγηση που θα οδηγήσει κάποιους εκπαιδευτικούς στη δεξαμενή της απόλυσης.
Η ηγεσία της ΟΛΜΕ με την πλειοψηφία των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, ήταν ανύπαρκτη τα δύο τελευταία χρόνια, αφού δεν κατάφερε να ενημερώσει,και να κινητοποιήσει τον κλάδο ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές
Η λειτουργία του Δ.Σ. ήταν δραματικά ελλειμματική στοιχείο που εκδηλώθηκε από τη μια με τη φυσική απουσία των μελών της πλειοψηφίας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και από την άλλη με την αναβλητικότητα και διστακτικότητα για την προβολή των προτάσεων-αιτημάτων του κλάδου.
Οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων που στηρίζονται από τη Συμμαχία, αγωνίστηκαν με υπευθυνότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου με οργάνωση κινητοποιήσεων, προσπάθειες ενεργοποίησης του κλάδου, παρεμβάσεις για αντιμετώπιση κρουσμάτων αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και ποινικοποίησης των αγώνων.
Πιστεύουμε σε έναν άλλο συνδικαλισμό που θα έχει ως επίκεντρο τους συναδέλφους και θα αγωνίζεται για την αποτροπή των χειρότερων στην εκπαίδευση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπερψηφιστούν οι αντιπρόσωποι της Συμμαχίας, ώστε να αλλάξει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα βγάλουν το σωματείο από την αδράνεια, θα το οδηγήσουν στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού, σε συνεργασία με τους γονείς τους μαθητές μας, και με όλους τους εργαζόμενους,.
Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συνδικάτου είναι επιβεβλημένη.
Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Αγωνιζό-μαστε για το σχολείο των πολλών, το δωρεάν δημόσιο σχολείο. Σχολείο ανοιχτό στην κοινω-νία χωρίς να εξαρτάται από τις δυνάμεις της αγοράς. Σας καλούμε όλους να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ώστε όλοι μαζί ενωτικά και δυναμικά να στηρίξουμε τη δράση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ.
Με συλλογικούς αγώνες υπάρχει ελπίδα να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική και να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.