Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2087
mod_vvisit_counterΧθές6719
mod_vvisit_counterAll5852979
°F | °C
invalid location provided
Ένα πρώτο ΟΧΙ
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 17:45
  • Νίκος Χουντής:  xoynths«Ένα πρώτο ΟΧΙ στην καταστροφική πολιτική της ευρωπαϊκής λιτότητας, αλλά πολλά ακόμα απομένουν για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
  • Δήλωση του Νίκου Χουντή για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ένα πρώτο ΟΧΙ στην καταστροφική πολιτική της ευρωπαϊκής λιτότητας, που έχει οδηγήσει σε κοινωνικό χάος την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, είπε με χθεσινό του ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απορρίπτει «τη συμφωνία υπό την παρούσα μορφή της» και ζητά να ξεκινήσουν «ευρείας κλίμακας διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο σχετικά με όλες τις διατάξεις του κανονισμού για το ΠΔΠ».

Με αφορμή την υπερψήφιση του Ψηφίσματος για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Ευρωπαϊκή Αριστερά απέρριψαν, με ψήφισμά τους, την πρόταση Προϋπολογισμού (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020) που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σύνοδο στις 7-8 Φεβρουαρίου 2013. Ταυτόχρονα το Ευρωκοινοβούλιο, με την άρνησή του αυτή, υπερασπίστηκε τον ρόλο του ως συνομοθέτη του Προϋπολογισμού. Το Ευρ. Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να ξαναδεί το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με την τελική ψηφοφορία να προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η στάση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελεί ένα πρώτο ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της. Ένα πρώτο ΟΧΙ στον προϋπολογισμό φτώχειας, που αντί να δίνει περισσότερους και πιο στοχευμένους πόρους στις χώρες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, παραμένει λίγος, αναποτελεσματικός και πνιγμένος στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις-τροπολογίες, ζητώντας την αύξηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού, με στόχο την ανάσχεση της καταστροφικής ύφεσης στις οικονομίες μας και την αντιμετώπιση της καταστροφικής ανεργίας. Αυτή τη θέση θα υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος.

Χθες ακούστηκε ένα πρώτο ΟΧΙ στην καταστροφική πολιτική της ευρωπαϊκής λιτότητας. Απομένουν πολλά ακόμα για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.»