Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα106
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033303
°F | °C
invalid location provided
«Τα δημόσια ΑΕΙ σε χέρια ιδιωτών»
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 19:00

 

  Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και πρώην Παιδείας tei_mesologgioy_xiromeronewsστο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου εμφάνισαν το σκληρό πρόσωπο της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ο κ. Στυλιανίδης θεωρεί ότι η οικονομική ασφυξία των ΑΕΙ θα βρει θεραπεία μέσα από τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό της Εκπαίδευσης και της Έρευνας. Για να πετύχει τους στόχους του, προτείνει την παράκαμψη του Συντάγματος και την άμεση μετοχοποίηση των ΑΕΙ σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες «που επιθυμούν να επενδύσουν στην Παιδεία».

Με τη δήλωση αυτή και για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικας για αύξηση του ΑΕΠ μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Παιδεία, την ίδια στιγμή που κλείνουν Τμήματα και Σχολές με το σχέδιο «Αθηνά» και μένουν εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης οι νέοι και οι νέες, λόγω μείωσης των εισακτέων.

Αυτή τη στιγμή, στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην υπόλοιπη κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εξαναγκαστικής αλλαγής πλεύσης στη λειτουργία των δημόσιων ΑΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των διδασκόντων, φοιτητών, εργαζομένων και της υπόλοιπης κοινωνίας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση.