Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα110
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033307
°F | °C
invalid location provided
HMEΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013 19:49

hmerida12

ΘΕΜΑ:   «ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου από τους ανήλικους χρήστες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση, τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και μέσα στο σχολείο, ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχολιάζοντας τους online κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά. «Πιστεύω ακράδαντα πως όλα ξεκινούν με την εκπαίδευση», τόνισε η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Ατζέντα Νέλι Κρους, μιλώντας στο συνέδριο Safer Internet Forum στο Λουξεμβούργο.

Το Ιντερνετ είναι το πουλί στα χέρια της ανθρωπότητας. Μπορεί να είναι εξαιρετικό εργαλείο ή προπαγάνδα νέων που θέλουν να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Μπορεί να είναι όχημα καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων αλλά και αιτία παιδοφιλίας. Το Ιντερνετ δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, έχει να κάνει με την εκπαίδευση. Εάν μπορέσουμε να διδάξουμε όλους πώς να ανοίξουν τα χέρια τους για να βγει το πουλί ζωντανό, θα είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για την πρόοδο της ανθρωπότητας. Κάποια άσχημα πράγματα που συμβαίνουν είναι γιατί ακόμα δεν έχουμε τα εργαλεία να τα ελέγξουμε. Αισιοδοξώ ότι σιγά σιγά θα το κάνουμε καλύτερο».

Έχει πάντως ιδιαίτερη βαρύτητα στο να μη θεωρήσουν οι γονείς το διαδίκτυο τον κακό δαίμονα των καιρών και να μην ενστερνιστούν την βολική άποψη ότι προκαλεί εθισμό. Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο επικοινωνίας, γνώσης, αλλά και ψυχαγωγίας. Είναι χρήσιμο, θετικό και βασικά, απαραίτητο. Η ατομική μας ευθύνη ως προς τη συνετή χρήση του από μας και τα παιδιά μας είναι τεράστια.  (Καππάτου).

Η ενημέρωση των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών με παρεμβάσεις, σεμινάρια και ημερίδες θεωρώ ότι μπορούν να βοηθήσουν όλους και ιδιαίτερα τους εφήβους ως  προς την ανακάλυψη της υγιούς και συνετής χρήσης του διαδικτύου.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων δια του Υπευθύνου Καλογερά Παύλου πραγματοποιεί με άλλους φορείς μια σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του νομού, μια από αυτές είναι και η ημερίδα που την παρουσιάζομαι στη συνέχεια.

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΘΕΜΑ:  «ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

 

                         

  Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»,  ο  Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου  σας καλούν στις 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου, 6ου Γυμνασίου Αγρινίου να παρακολουθήσετε την ημερίδα με θέμα: «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο - Σχολείο και εξαρτήσεις» 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • Ø Dr. - Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Νομού Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

       Θέμα Εισήγησης: «Εξαρτήσεις και Εφηβεία»

  • Ø MSc. - Παύλος Καλογεράς, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας
    Θέμα Εισήγησης: «Ζώνη ασφαλείας στο Διαδίκτυο για τα παιδιά μας»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ