Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα750
mod_vvisit_counterΧθές1836
mod_vvisit_counterAll5769072
°F | °C
invalid location provided
ενοικίαση νησιών και βραχονησίδων
Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 19:13

arsenhsΔήλωση Κρ. Αρσένη  σχετικά με την υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για την ενοικίαση νησιών και βραχονησίδων

 

Πριν από μια εβδομάδα κατέθεσα κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρωτώντας αν κινδυνεύουν τα νησιά που θα ενοικιαστούν με κατάσχεση από κράτη και ιδιώτες δανειστές μας.

Μόλις μια μέρα μετά την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προβλεπόταν η πώληση και ενοικίαση νησιών και βραχονησίδων που ανήκουν στο δημόσιο. Κάποιοι στην Ελλάδα δεν θέλανε η Επιτροπή να απαντήσει. Θέλανε να προλάβουν την απάντηση γιατί θέλουν να επιτρέψουν με οποιοδήποτε κόστος την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών σε ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα για την κατάσχεση των νησιών και των βραχονησίδων μας από κράτη και ιδιώτες δανειστές.

Δυστυχώς σήμερα η Βουλή υπερψήφισε τροπολογία που προβλέπει για πρώτη φορά σε ελληνικό νόμο την ενοικίαση των νησιών.

Υπενθυμίζω ότι ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Ντερούζ είχε με θράσος δηλώσει ότι μετά από συνομιλίες που είχε με τους "πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής" ή λύση στα οικονομικά μας προβλήματα είναι η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας.

Με την τροπολογία αυτή εφαρμόζονται στην πράξη και τα δύο κατά γράμμα. Με την τροπολογία αυτή επιχειρηματίες νομοθετούν μέσω της τρόικας.