Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα118
mod_vvisit_counterΧθές452
mod_vvisit_counterAll8031047
°F | °C
invalid location provided
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 17:07

Στον «αέρα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιτυχόντες  των προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 9Κ/2008 και 8Κ/2008, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις 20 Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τους επιτυχόντες των δύο προκηρύξεων στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., έπειτα από τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, είχε εκφράσει απερίφραστα τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση, οριστική και νομικά στέρεη λύση.

Είχε μάλιστα διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα τόσο στο διορισμό των επιτυχόντων της 8Κ/2008, καθώς και στη διατήρηση των θέσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης Α.Σ.Ε.Π. 9Κ/2008.

Έκτοτε για την επίλυση του ζητήματος δεσμεύτηκαν με σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών. 

Ωστόσο, από τότε έως σήμερα, δεν έχει υλοποιηθεί καμία υπόσχεση, καμία δέσμευση και δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι-επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 Α.Σ.Ε.Π. απολύθηκαν (!), την ώρα μάλιστα  που ο μεγαλύτερος Ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας, το Ι.Κ.Α.,  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας ακριβώς της έλλειψης  προσωπικού.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εμπαίζει τους εργαζόμενους. Στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ι.Κ.Α., οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καλεί τους συναρμοδίους Υπουργούς να τηρήσουν επιτέλους τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα  οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π.