Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα18
mod_vvisit_counterΧθές344
mod_vvisit_counterAll8142874
°F | °C
invalid location provided
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 19:11

 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την αρχή της Σχολικής Χρονιάς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου αλλά και όλων των Μουσικών Σχολείων της Χώρας, εμπαιγμός ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει όρια. Το Υπουργείο με έγγραφο του της 7ης Ιανουαρίου αποφάσισε να διαθέσει για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου 30 (τριάντα) ώρες εβδομαδιαίως για την πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού μουσικών ειδικοτήτων όταν το έλλειμμα των ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως ανέρχεται σε 568. Αυτές οι ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάψει να υποβαθμίζει και να απαξιώνει με τις αποφάσεις του τα Μουσικά Σχολεία οδηγώντας τα στη συρρίκνωση και μεθοδευμένα στην κατάργησή τους και απαιτούμε:

  • 1. Να καλυφθούν όλα τα κενά Μουσικών Ειδικοτήτων αλλά και Γενικής Παιδείας, όπου υπάρχουν, με προσλήψεις Μονίμων Εκπ/κών.
  • 2. Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών. Συντασσόμαστε με το αίτημα της Ένωσης Γονέων για τροποποίηση της Κ.Υ.Α. ώστε τα Μουσικά Σχολεία να συμπεριληφθούν ως υπερτοπικά Σχολεία, μαζί με τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από την σχολική μονάδα.

Τέλος δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματισθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για την Τετάρτη 30/1/2013 ημέρα των τριών Ιεραρχών.

 

  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                     

                         Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

           

            Γιώργος Καραμητσόπουλος                                                Γιώργος Μπέστιας