Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα304
mod_vvisit_counterΧθές285
mod_vvisit_counterAll8146968
°F | °C
invalid location provided
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 18:50

 ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων ΔήμουΑγρινίmousiko-sxolio-agriniouου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για τηναπαξίωσηπου υφίστανται από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοίόχιμόνο του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου αλλά και όλων των Μουσικών Σχολείων της Χώρας εμπαιγμός του υπουργείουΠαιδείας φαίνεται πως δεν έχει όρια.Οι τραγικέςελλείψεις σε εκπαιδευτικόπροσωπικό δε καλύπτονταιμε τις 30 ώρες που διέθεσε το Υπουργείο με έγγραφο του της 7ης Ιανουαρίου (μετά το τέλος δηλ. και του αΤετραμήνου για τους μαθητές του Λυκαίου) . Αυτές οι ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

 Καλούμελοιπόν το Υπουργείο Παιδείας να πάψει να υποβαθμίζει και να απαξιώνει με τις αποφάσεις του τα Μουσικά Σχολεία οδηγώντας τα στη συρρίκνωση και μεθοδευμένα στην κατάργησή τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση συνεργασίας η οποία πλήρως εναρμονισμένη στην κοινή μνημονιακή πολιτική, πού έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τρόικα και το ΔΝΤ, απαξιώνει την Δημόσια Παιδεία με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Υποχρηματοδοτεί τις σχολικέςεπιτροπές και καταδικάζει τα παιδιά μας να κάνουνμάθημα σε παγωμένες σχολικέςαίθουσες και σε υπεράριθματμήματα, εξαιτίας δε της ανεργίας που μαστίζει τους γονείς πολλά παιδιά είναι στα σχολεία υποσιτισμένα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να καλυφθούνάμεσα όλα τα κενά Μουσικών Ειδικοτήτων αλλά και Γενικής Παιδείας, όπου υπάρχουν, με προσλήψεις Μονίμων Εκπαιδευτικών.

Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητώνόλων των σχολείωνμέσα από τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματοςμεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς.

Τέλος, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσειςτης ΠανελληνίαςΈνωσηςΓονέωνΜουσικών και ΚαλλιτεχνικώνΣχολείωνκαι καλούμε όλους τους γονείς τους εκπαιδευτικούςτους μαθητές να συμμετέχουν στησυγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνειστην Αθήνα,  τηνΤετάρτη 30/1/2013.

 

 Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος

Μυλωνά Γεωργία