Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα35
mod_vvisit_counterΧθές304
mod_vvisit_counterAll8144210
°F | °C
invalid location provided
Δεν τρέφουμε αυταπάτες.
Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012 18:07
πανελληνια ενωση γονεων μουσικων και καλλιτεχνικων σχολειων

    Επανειλημμένα μέχρι σήμερα έχουμε αναλωθεί  σε συνεχόμενες καταθέσεις προτάσεων.

     Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

  Η Κυβέρνηση συνεργασίας πλήρως εναρμονισμένη στην κοινή μνημονιακή πολιτική, πού έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τρόικα και το ΔΝΤ, απαξιώνει την Δημόσια Παιδεία με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

      Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, στην συνεδρίαση του πού πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, με την παρουσία εκπαιδευτικών, δεκαπενταμελών των μαθητών και συλλόγων γονέων της Θεσσαλίας, αφού εκτίμησε την όλη κατάσταση πού συμβαίνει στα Δημόσια σχολεία μας διαπιστώνει  ότι :

     Η ντόπια τρόικα. ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, σε συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή  Ένωση και την Τρόικα, βάζουν χέρι και στην χρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας, για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

           Διεκδικούμε  την Δημόσια παιδεία, διεκδικώντας, την απαραίτητη χρηματοδότηση  απευθείας από το κράτος, μέσα από έναν ενιαίο κρατικό φορέα χρηματοδότησης.

 

          Ειδικότερα σαν άμεσα αιτήματα διεκδίκησης απαιτούμε τα αυτονόητα.

 

  • 1. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές, τόσο μουσικής- Καλλιτεχνικής Παιδείας, όσο και Γενικής Παιδείας. Δημοσιεύουμε παρακάτω σχετικό πίνακα με τις απώλειες διδακτικών ωρών στα περισσότερα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία σε εβδομαδιαία βάση από την αρχή της σχολικής χρονιάς έως 30 Νοεμβρίου.
  • 2. Nα λυθεί υπεύθυνα και άμεσα το πρόβλημα που αφορά τη μετακίνηση των μαθητών μέσα από τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς.

Διεκδικούμε:

Δημιουργία ενός ενιαίου φορέα οργανωμένου σε επίπεδο περιφέρειας με την επίβλεψη τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας (με χρηματοδότηση απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω ανταποδοτικών τελών από τους Καλλικρατικούς Δήμους), για τις μετακινήσεις του μαθητικού πληθυσμού.

    Για τα σχολεία μας πού είναι ένα σε κάθε νομό και υπερτοπικά στα μεγάλα αστικά κέντρα,   απαιτούμε

  Αμεσα την τροποποίηση της Κ.Υ.Α., ώστε τα σχολεία αυτά να συμπεριληφθούν, μαζί με τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς  της απόστασης από την σχολική μονάδα, όπως ισχύει για τις ΣΜΕΑ.

 

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ :

 

    Nα λυθούν  τα προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, να  δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μην διακόπτεται η αναγκαία συνέχεια των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών, να ολοκληρωθούν τα αναλυτικά προγράμματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δωρεάν εξασφάλιση όλης της αναγκαίας υποδομής (οργάνων, βιβλίων κλπ.) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών, από όλους τους μαθητές, Να  προχωρήσει το υπουργείο στην υποχρέωση πού έχει από τον νόμο στην πιστοποίηση των μουσικών σπουδών  στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

            Για τα παραπάνω ζητήματα αιχμής αποφασίσαμε

 

  • 1) Nά στηρίξουμε τις ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις των παιδιών μας, με οποιαδήποτε μορφή αυτές εκδηλώνονται σε όλη την χώρα.
  • 2) Να κορυφώσουμε τις κινητοποιήσεις με Πανελλαδική κινητοποίηση, πού θα πραγματοποιηθεί σε τρία διαμερίσματα της χώρας ώστε να διευκολύνει όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν. Την ημέρα αυτή θα την χαρακτηρίσουμε ως ημέρα πάλης του Λαού για την Δωρεάν Δημόσια Παιδεία.

Για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης οργανώνουμε άμεσα  περιφερειακές συσκέψεις όπου θα συμμετέχουν Γονείς Μαθητές και Εκπαιδευτικοί.

 

                                                                                  Για το Δ.Σ.

                      Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

 

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ   ΜΟΥΣΙΚΩΝ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΩΣ    30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ           

386

ΡΕΘΥΜΝΟ

217

ΧΑΝΙΑ

216

ΑΓΡΙΝΙΟ                           

568

ΚΕΡΚΥΡΑ                       

267

ΣΕΡΡΕΣ                           

420

ΡΟΔΟΣ                           

177

ΣΙΑΤΙΣΤΑ                            

288

ΤΡΙΚΑΛΑ                             

455

ΚΑΛΑΜΑΤΑ                      

257

ΛΑΡΙΣΣΑ                        

295

ΠΕΙΡΑΙΑΣ                          

314

ΛΑΜΙΑ                                

358

ΔΡΑΜΑ                              

467

ΑΛΙΜΟΣ                              

300

ΒΟΛΟΣ                              

390

ΙΩΑΝΝΙΝΑ                          

250

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                 

344

ΚΑΒΑΛΑ                            

292

ΧΙΟΣ                                 

114

ΛΕΥΚΑΔΑ

300

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

200

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

150

ΣΠΑΡΤΗ                           

290

ΠΡΕΒΕΖΑ

150

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΕΡΑΚΑ

93

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

114

ΚΑΛΛΙΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

89

ΑΡΤΑ

300

ΠΑΤΡΑ

571

ΞΑΝΘΗ

280

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

291

ΑΡΓΟΣ                              

362

ΤΡΙΠΟΛΗ

143

ΣΥΝΟΛΟ

9.708