Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα38
mod_vvisit_counterΧθές344
mod_vvisit_counterAll8142894
°F | °C
invalid location provided
ορθολογική διαχείριση του νερού
Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2012 18:04

Στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο  2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Comenius (Πολυμερής Σύμπραξησχολείων),το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Συμμετέχουν οκτώ σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες  με θέμα την ορθολογική διαχείριση του νερού,  «TodayBluePlanet, ButTomorrow?». Στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 14 έως 19 Νοεμβρίου 2012 η πρώτη επίσκεψη στο συντονιστικό σχολείο, «KumburgazIlköğretimOkulu», στην πόλη Kumburgaz, στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία. Στην συνάντηση, λόγω του οργανωτικού χαρακτήρα της, συμμετείχαν μόνο καθηγητές. Συγκεκριμένα μετακινήθηκαν 17 άτομα από Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία προς Τουρκία. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν η Θεοδώρα Μαργάρα, Διευθύντρια του Σχολείου και η Μαίρη Λανοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος.

gymnasio-panaitolioy


Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης:

  • Έγινε ανάλυση των θεματικών αξόνων του προγράμματος, κατανομή εργασιών, οργάνωση των μετακινήσεων καθηγητών και μαθητών για τα επόμενα ταξίδια-συναντήσεις και συζητήθηκαν θέματα φιλοξενίας.Στις επόμενες συναντήσεις θα συμμετέχουν και μαθητές που θα φιλοξενούνται από οικογένειες συμμαθητών τους στις χώρες υποδοχής.
  • Παρουσιάστηκε το website που δημιουργήθηκε για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και του κοινού στα θέματα του νερού και για την δημοσιοποίηση υλικού που θα παραχθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Έγινε παρουσίαση και επιμόρφωση σε λογισμικά πακέτα και ηλεκτρονικά μέσα που θα αξιοποιηθούν.
  • Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δύο σχολεία της περιοχής του Kumburgaz, ιδιαίτερης σημασίας για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Εκεί υλοποιήθηκαν δραστηριότητες με τους μαθητές καθώς και επικοινωνία με τους Τούρκους συναδέλφους. Συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, εκπαιδευτικών συστημάτων και πρακτικών των οκτώ χωρών, θέματα οργάνωσης των σχολείων και καθημερινής λειτουργίας τους.

Ηαξιοποίηση του διαλόγου, η συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων και η επικοινωνία διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις.

Η περιήγηση σε σημαντικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης, την Αγιά Σοφιά, το  Σουλτάν Αχμέτ Τζαμί ή Μπλε Τζαμί, το Ανάκτορο Τοπκαπί, το Βυζαντινό Υδραγωγείο, η πλωτή περιήγηση του Βοσπόρου, έδωσαν τη δυνατότητα για γνωριμία με την Βυζαντινή, αλλά και νεότερη ιστορία της Τουρκίας.

Η ζεστή φιλοξενία των τούρκων συνα­δέλφων, της συντονίστριας FirdevsDiramaliDildar και του διευθυντή του σχολείου λειτούργησε καταλυτικά στην επιτυχία της συνάντησης. Η καλή αρχή του Kumburgaz δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια του προγράμματος.