Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα437
mod_vvisit_counterΧθές4732
mod_vvisit_counterAll5538687
°F | °C
invalid location provided
"Εξαίρεση των Ατόμων με Αναπηρία
Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2012 18:18

 από  τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα"

Παρέμβαση κ. Συλβάνας Ράπτη στο 3ο Εθρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρίαrapth

Την ανάγκη εξαίρεσης των Ατόμων με Αναπηρία από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής υπογράμμισε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη μιλώντας στο 3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία.

Στη συνέχεια της παρέμβασής της, η κ. Ράπτη ζήτησε την εφαρμογή στην πράξη, σε όλη την Ένωση, της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία - για την οποία θα παρουσιαστεί σχετική έκθεση στις αρχές του 2013. Σημείωσε, δε, ότι μολονότι η κατάσταση των ανθρώπων με αναπηρία συνεχώς βελτιώνεται, η οικονομική κρίση έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις και σε αυτήν την κατηγορία του πληθυσμού.

Κάλεσε επίσης τα άτομα με αναπηρίες να παρακολουθούν, να συμμετέχουν και να παρεμβαίνουν στα τεκταινόμενα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνοντας και τις προσπάθειες τις οποίες η ίδια καταβάλει για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης τουλάχιστον των σημαντικών γεγονότων της Ένωσης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία γίνεται κάθε 10 χρόνια και συγκεντρώνει πάνω από 450 αντιπροσώπους οργανώσεων και ατόμων με αναπηρία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.