Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα117
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033314
°F | °C
invalid location provided
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία
Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2012 17:44

 η ημερίδα με θέμα:   «Πως χειριζόμαστε τις δύσκολες και επικίνδυνες συμπεριφορές των Εφήβων» που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων τους Συλλόγους εκπαιδευτικών του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και τους Συλλόγοhmerida-1υς Γονέων και κηδεμόνων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου κυρία Τσώλη Αικατερίνη αναφερόμενη στην αναγκαιότητα τέτοιων παρεμβάσεων στους γονείς των μαθητών.

Επίσης για τη χρησιμότητα των αυτών των παρεμβάσεων αναφέρθηκαν και οι Διευθυντές των δύο σχολείων ο κύριος Στάθης Βάρδιας και ο Ιωάννης Σάββας.

O Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλογεράς Παύλος αναφέρθηκε στο ρόλο του σχολείου, της πολιτείας, της οικογένειας και επισήμανε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:  «...Πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες του κόσμου ανησυχητική αύξηση φαινομένων εφηβικής προβατικής συμπεριφοράς (βία, χουλιγκανισμός, βανδαλισμοί, επιθετική συμπεριφορά από μαθητές κ.ά.), που συχνά φθάνουν σε επίπεδο παράβασης του κοινού ποινικού κώδικα και παραπομπή σε δικαστικές αρχές.

Είναι επίσης διαπιστωμένο ότι ο ρόλος της οικογένειας στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και εφήβων συρρικνώνεται συνεχώς στις μέρες μας αύξηση των διαζυγίων, εγκαταλείψεις παιδιών, αδιαφορία ή έhmerida-2λλειψη επικοινωνίας).

Η πολιτεία μέσω των φορέων υποστήριξης και οι γονείς με τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και τους ψυχολόγους και ειδικούς συμβούλους μπορούν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως παρέχοντας κοινωνική στήριξη, ασφάλεια και φροντίδα στους εφήβους.

Οι γονείς θα πρέπει να:

  • προσφέρουν ένα ασφαλές φυσικό και συναισθηματικό περιβάλλον
  • προσφέρουν πρότυπα επαρκούς συμπεριφοράς
  • διδάσκουν και δίνουν κατάλληλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των παιδιών
  • δείχνουν ενδιαφέρον και επιδοκιμάζουν το παιδί, τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματά του
  • μεταφέρουν κοινωνικές αξίες (τι λένε, - οι ερμηνείες δηλαδή των γονέων- και τι κάνουν)...»».

 

 

Στη συνέχεια η κα Τσουφλίδου Πόπη Ψυχολόγος, αναφέρθηκε διεξοδικά και αναλυτικά στο θέμα της εισήγησης  «Πως χειριζόμαστε τις δύσκολες και επικίνδυνες συμπεριφορές των Εφήβων».  Η ομιλία έκλεισε με ερωτήσεις των γονέων και εκπαιδευτικών και με τις απαντήσεις από μέρους της εισηγήτριας.