Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα62
mod_vvisit_counterΧθές337
mod_vvisit_counterAll8168398
°F | °C
invalid location provided
Σχετικά με το Ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτων»
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 19:08

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας απέστειλε επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  katasthmataκαι Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το Ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτων που αναφέρει τα εξής: 

 Σύμφωνα με το υποεδάφ. γ΄ του εδαφ. ε΄ της παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος «τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση».

  Επίσης σύμφωνα με το εδαφ. γ΄ της παρ. 13 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, «με απόφαση του υπουργού οικονομικών ρυθμίζεται ο ειδικότερος τρόπος και η διαδικασία για τις προϋποθέσεις του ειδικού τέλους από την αρμόδια ΔΟΥ, εφόσον το ακίνητο υπόκειται στις εξαιρέσεις της παρ. 5».

 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας καθημερινά γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών των μελών του για την καταβολή του Εδικού Τέλους Ακινήτων, το οποίο καλούνται διαδικαστικά να το καταβάλουν και στη συνέχεια να επιστραφεί ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει , καθώς και για τον διαχωρισμό που γίνεται μεταξύ των ακινήτων που χρησιμοποιούν για την παραγωγική διαδικασία και την αποθήκευση στα οποία για τα μεν πρώτα υπάρχει απαλλαγή ενώ για τα δεύτερα όχι.

 Συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός Μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν για την παραγωγική τους διαδικασία κάποιο ακίνητο στο οποίο κάνουν χρήση βιοτεχνικού ρεύματος και κάποιο άλλο το οποίο είτε προϋπήρχε είτε αποκτήθηκε στην συνέχεια για αποθήκευση προϊόντων και για το οποίο δεν γίνεται χρήση βιοτεχνικού ρεύματος.

 

  Με δεδομένο την ανωτέρω διάκριση προτείνουμε, τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή ή την αποθήκευση των προϊόντων τους και ανεξαρτήτως της χρήσης ρεύματος που κάνουν να απαλλάσσονται στο σύνολο τους από το ειδικό τέλος.

  Οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε πλευρά διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ας υπάρχει τουλάχιστον ελάχιστος σεβασμός στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν, διότι  όσες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν βρίσκονται σε οριακό σημείο και η επιβολή νέων επιβαρύνσεων αυξάνει το ήδη επιβαρυμένο κόστος με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να οδηγηθούν στο κλείσιμο τροφοδοτώντας έτσι την ήδη τεράστια δεξαμενή ανεργίας, αλλά και την συρρίκνωση του ΑΕΠ.

  Κύριε Υπουργέ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας θεωρεί σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή να στηριχθεί η Μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί τη βάση της Ελληνικής Οικονομίας και όχι να επιβαρύνεται με επιπλέον φόρους και τέλη. Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας, ως ελάχιστο δείγμα κατανόησης των συνθηκών που επικρατούν στην επιχειρηματική κοινότητα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...