Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα560
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145858
°F | °C
invalid location provided
Μικρά παιδιά θύματα της φτώχειας
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2011 05:00

Βγήκαν τεφτέρια και στα κυλικεία δημοτικών σχολείων

« Κυρία δώστε μου μια τυρόπιτα και θα σας φέρω τα λεφτά αύριο...». Είναι μια φράση που ακkylikeiaούγεται όλο και περισσότερο από τότε που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία, λέει υπεύθυνη κυλικείου σε κεντρικό σχολείο της Πάτρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοικιαστών κυλικείων από διάφορα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων έχουν σταματήσει να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να αγοράσουν κολατσιό στο διάλειμμα.

Έτσι πολλά από αυτά είναι αναγκασμένα να καταφύγουν στο βερεσέ και το κυλικείο πλέον απέκτησε... τεφτέρι.

«Πολλά από αυτά τα χρήματα θα τα χάσουμε και το γνωρίζουμε, αλλά η φτώχεια εξαπλώνεται ραγδαία και πως μπορείς, με τι καρδιά μπορείς να αρνηθεις σε ένα παιδί» μας εξομολογείται ένα άλλος ιδιοκτήτης κυλικείου σε σχολείο της πόλης, που βρίσκεται στις λεγόμενες λαϊκές  συνοικίες.

Ακόμα και οι δάσκαλοι έχουν αναγκαστεί μπροστά στο τραγικό φαινόμενο να βάλουν κάποιες φορές το χέρι στην τσέπη,  αφού και αυτοί γνωρίζουν την κατάσταση πολλών εκ των οικογενειών των μαθητών τους, οι οποίες από την μια χρόνια στην άλλη, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της φτώχιας.

Είναι καιρός οι σύλλογοι γονέων και δασκάλων να συνεργαστούν, με θέμα την δημιουργία αναχώματος στην ολοένα και αυξανόμενη ανέχεια, μεταξύ των μαθητών τους. Ελπίζοντας ότι κάτι θα καταφέρουν

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...