Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα656
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145954
°F | °C
invalid location provided
Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη διημερίδα
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011 05:00

 που αφορά στις τεχνικές διάσωσης σε περίπτωση σεισμού

 

Περισσότεροι από 200 εθελοντές παρακολούθησαν την πρώτη μέρα της διημερίδας για την εκπαίδευση και τις τεχνικές διάσωσης σε περίπτωση σεισμού που οργανώνεται στον Πύργο από την Αυτdihmeridaοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η διημερίδα ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με χαιρετισμό από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ευγένιο Μπαλκάμο (εκπροσώπησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα, λόγω απουσίας του). Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, Γεωλόγος, Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα την εμφάνιση του σεισμού ως φαινόμενο, την εξέλιξη του και τις συνέπειες του. Ακολούθως, έκανε ενημέρωση για τις συνέπειες και την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, τις τεχνικές διάσωσης, τις μεθόδους απεγκλωβισμού ατόμων λόγω σεισμού και μετέφερε  εμπειρίες  και διδάγματα από την πολύχρονη παρουσία του σε διασώσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η εκπαίδευση των εθελοντών  συνεχίστηκε με την μεστή ομιλία του κ. Βασίλειου Παναγιωτόπουλου, εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών, με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών γενικά αλλά και, ειδικότερα, κατά τον απεγκλωβισμό των ατόμων λόγω σεισμού.

Στην πρώτη μέρα της διημερίδας συμμετείχαν: Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Γιαννακόπουλου, η διασωστική εθελοντική ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Μεσολογγίου, καθώς και οι εθελοντικές διασωστικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η διημερίδα θα συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο. Στις 4.45 το απόγευμα ο Πυραγός της 6ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Βασίλης Μαρτζάκλης και νωρίτερα ο Επιπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Ηλία Μανιάτης θα αναφερθούν στα μέσα απεγκλωβισμού και στους τρόπους συνεργασίας των εθελοντικών ομάδων κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμών ενώ στη συνέχεια θα γίνει και πρακτική επίδειξη στη χρήση εργαλείων του ειδικού οχήματος σεισμού που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...