Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα12
mod_vvisit_counterΧθές304
mod_vvisit_counterAll8144187
°F | °C
invalid location provided
Εντατικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011 05:00

 

Εντατικοί έλεγχοι ξεκινούν στα κυλικεία των σχολείων της Περιφερειακής  kylikeiaΕνότητας Αιτωλοακαρνανίας με σκοπό την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τα είδη που επιτρέπεται να διατίθενται στους μαθητές.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στην Περιφερειακή Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθυντής του ΕΦΕΤ Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, οι Διευθυντές Δημόσιας Υγείας -Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας και ο Προϊστάμενος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πέραν των ελέγχων, στη σύσκεψη αποφασίστηκε και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την διατροφική διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς και ακολούθησε συζήτηση με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάθεσης μη επιτρεπόμενων τροφίμων και ειδών από τα σχολικά κυλικεία.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες συμφώνησαν στα εξής:

  1. Εντατικοποίηση Ελέγχων και επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων στους παραβάτες.
  2. Ενημέρωση από τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για αυστηρότερη επίβλεψη ως προς  την εφαρμογής της προβλεπόμενης νομοθεσίας.
  3. Ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με την συμβολή τους ως προς την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ώστε να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που έχει απαγορευτεί να διατίθενται από τα κυλικεία των σχολείων.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...