Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα600
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145898
°F | °C
invalid location provided
Στα Αμπάρια Παναιτωλίου πρόσκοποι από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Άρτα
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2011 05:00

 

Το Σαββατοκύριακο 01 & 02 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  η 2η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής για Βαθμοφόρους Πρόσκοπους της Εφορείας Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, στη μαγευτική περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας «Αμπάρια» Παναιτωλίου του Δήμου Αγρινίου.

Στη σχολή πήραν μέρος βαθμοφόροι απproskopoiό το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Άρτα.

Οι βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στα πλαίσια της διαρκούς και δια βίου εκπαίδευσή τους παρακολούθησαν θέματα της Προσκοπικής Τεχνικής  (διαβίωση στο ύπαιθρο, αποτύπωση περιοχής σε επιπεδομετρικό και ταχύ οδοιπορικό, κόμπους και συνδεσμολογία κατασκευών κλπ) καθώς και θέματα σχέσεων βαθμοφόρου και παιδιού.

Στα περιθώρια της σχολής εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.) όπου ενημερώθηκαν  από την υπεύθυνη του κέντρου κα. Τραμπάζαλη, για την χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης και τους κινδύνους που απειλούν την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος της λίμνης. Επίσης παρακολούθησαν μια ολιγόλεπτη παρουσίαση με slits για όλα τα παραπάνω.

Με το τέλος της 2ης Αρχικής Σχολής Προσκοπικής Τεχνικής όλοι ανανέωσαν την συνάντησή τους στην Βασική Σχολή Εκπαίδευσης που αποτελεί το επόμενο επίπεδο στην εκπαίδευση ενός Βαθμοφόρου που κατά μεγάλη πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...