°F | °C
invalid location provided
Από 20 Αυγούστου αρχίζει η εφαρμογή
Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 05:00

του «εργόσημου» για κάθε εργασία

«Εργόσημο» για το περιστασιακό μεροκάματο στο σπίτι, στο χωράφι, στον επαγγελματικό χώρο, τίθεται σε ισχύ από τις 20 Αυγούστου. Οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το κατ΄ οίκον ή εποergosimoχιακό προσωπικό. Οι πάσης φύσεως εργοδότες, θα μπορούν να αγοράζουν τα «εργόσημα» από 600 σημεία στη χώρα (τράπεζες, ΕΛΤΑ, σούπερ μάρκετ) πληρώνοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια ο εργαζόμενος θα το εξαργυρώνει  για να πάρει τα λεφτά από την εργασία του, αλλά θα του γίνεται παρακράτηση ασφαλιστικής εισφοράς.

«Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης που διευκολύνει και τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους είτε όσους εργάζονται κατ΄ οίκον είτε στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπου παρατηρείται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή»  ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Το εργόσημο είναι μια καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω πόσο θα περπατήσει. Στο χωριό μου για παράδειγμα, δεν ξέρω αν θα ανταποκριθούν όσοι απασχολούν μετανάστες σε αγροτικές δουλειές», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...