Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα384
mod_vvisit_counterΧθές969
mod_vvisit_counterAll8058431
°F | °C
invalid location provided
Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης:
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2022 19:19

 

Αλλαγές στην επιδότηση – Για ποιους διπλασιάζεται

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε από την ΔΕΘ το Σάββατο (10/9) ειδική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά, ενώ δήλωσε πως διπλασιάζεται το επίδομα θέρμανσης για ορισμένους πολίτες.

«Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε πάει στα 174 εκατομμύρια. Σήμερα θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό», πρόσθεσε.

«Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι «χαμένοι» των νέων μέτρων, θα είναι όσοι θα χρησιμοποιήσουν φέτος air condition και αντλίες θερμότητας ή φυσικό αέριο για τη θερμανσή τους.