Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα377
mod_vvisit_counterΧθές969
mod_vvisit_counterAll8058424
°F | °C
invalid location provided
"Δημοκρατικό χρέος
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2022 18:45

NANTIA-2

 η πλήρης διαλεύκανση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη"

  

  

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξη και Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα και Υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνηςγια την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/770 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2019καθώς και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/771 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2019.

Η κα. Γιαννακοπούλου κατά την τοποθέτηση της, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι φανερό, ότι από την πλευρά της κυβέρνησης  γίνεται συστηματικά μια προσπάθεια υποβάθμισης του προβλήματος, ελπίζοντας πιθανά σε ένα «ξεφούσκωμά» του. Είχαν προηγηθεί προσπάθειες αποσιώπησης του προβλήματος που όμως δεν εμπόδισαν την ανάδειξη της αλήθειας: Ο Ν. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, παρακολουθείτο από την Ε.Υ.Π!

Αφήνεται να δημιουργούνται επικίνδυνες σκιές και να τροφοδοτούνται ερωτήματα για λειτουργίες, τρόπους δράσης ζωνών του Κρατικού Μηχανισμού. Αφήνεται να δημιουργείται χώρος στον κόσμο του διαδικτύου για σχόλια που ακόμα και σήμερα εμφανίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως ύποπτο. Πρόκειται για ανήθικη τακτική, πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια να σπιλωθεί το θύμα της αυθαιρεσίας και της αντιδημοκρατικής πρακτικής που υπήρξε. Πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα για την ποιότητα και την λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε άλλωστε και η προχθεσινή σχετική συζήτηση εδώ στην Βουλή, όπου κανείς μας δεν έγινε σοφότερος από μια γενικόλογη αντιπαράθεση που δεν είχε κάτι νέο να προσφέρει στον δημόσιο διάλογο. Παρακολουθήσαμε μια συζήτηση για το ποιος στην θητεία του παρακολουθούσε περισσότερους, αλλά για την ουσία τίποτα.

Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι ύστερα και από την πρόσφατη συζήτηση στην Ολομέλεια, τα δύο καίρια ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα :

- Ποιος και γιατί παρακολουθούσε τις τηλεπικοινωνίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ;

Το ερώτημα αυτό απέφυγε να το απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

- Επίσης ούτε το σοβαρό ερώτημα για το ποιος έχει προμηθευτεί και ποιος χρησιμοποιεί το σύστημα Predator στη χώρα μας, έτυχε απάντησης. Σιγή ιχθύος από μια κατά τα άλλα λαλίστατη και “επικοινωνιακή” κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει ότι αν θέλουμε να γίνει μια σοβαρή κουβέντα επί του θέματος, θα έπρεπε πρώτα από όλα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα καλούνταν όλα τα πρόσωπα – εκ νέου – να τοποθετηθούν καθώς έχουν προκύψει νέα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση της, όπου τίποτα δεν είχε ειπωθεί για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την Ε.Υ.Π. και που μέχρι εκείνη την στιγμή διαψεύδονταν.

Ο κόσμος παρακολουθεί, ο κόσμος ανησυχεί αλλά απαντήσεις δεν παίρνει.»

Διαβάστε όλη την τοποθέτηση εδώ:

https://bit.ly/Vouli29082022

Δείτε το videoτης τοποθέτησης εδώ:

https://youtu.be/QSPNVOy5aGw