Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2136
mod_vvisit_counterΧθές2738
mod_vvisit_counterAll5773196
°F | °C
invalid location provided
ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κυριακή, 08 Μάρτιος 2020 16:15

  Η  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΤΟΥ  ΑΣΥΛΟΥ


Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει από την ΕΕ τη μεταφορά της διαδικασίας για την παροχή ασύλου σε άλλη χώρα, εξέφρασε ο πρώην  υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας  στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Κουρουμπλής, είπε ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα αντιμέτωπη με μια νέα κατάσταση στα σύνορά της, γιατί ο Ερντογάν κατεδάφισε τη συμφωνία που είχε κάνει με την ΕΕ για τους πρόσφυγες.

Κατά συνέπεια η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών»,  για να αντιμετωπίσει την πίεση που υφίσταται στα σύνορά της. «Ορθώς έκλεισε τα σύνορα, αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό; Αυτό έχει κόστος. Με 700 εκατομμύρια που εξήγγειλε η ΕΕ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα μείνουν κλειστά τα σύνορα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση:

«Η κυβέρνηση πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,  ο πρωθυπουργός πρέπει να οργώσει την Ευρώπη για να εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις και να καταγγείλει την τουρκική στάση, και φυσικά να ζητήσει πραγματική στήριξη.  Ήρθε η ευρωπαϊκή ηγεσία στον Έβρο και μας χόρτασε με καλά λόγια και με πενταροδεκάρες, αλλά η γερμανική Βουλή αρνήθηκε να πάρει η Γερμανία έστω κι έναν πρόσφυγα. 

  Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει  έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, στην οποία θα απαιτήσει να φύγει το άσυλο από την Ελλάδα. Η διαδικασία της επιλογής για το άσυλο μπορεί να πάει στην Τουρκία και εκεί να έχει την ευθύνη η FRONTEX. Η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει με βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και να απαιτήσει  κυρώσεις προς την Τουρκία», δήλωσε ο πρώην υπουργός.Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι είναι απαράδεκτα τα φαινόμενα των ενόπλων ιδιωτών σε νησιά και Έβρο, γιατί η Ελλάδα είναι συντεταγμένη χώρα.

Είπε ακόμα ότι σε τέτοιες κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν μπορεί να αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός, αντιθέτως η χώρα έχει ανάγκη από ήρεμο πολιτικό λόγο και νηφαλιότητα. Ο πρώην υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να μην ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντάλλαγμα την επίσκεψη των τριών Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, «αυτό θα ήταν τραγικό».