Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα237
mod_vvisit_counterΧθές1253
mod_vvisit_counterAll5841198
°F | °C
invalid location provided
Το ΜέΡΑ25 είναι καθημερινά
Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 18:42

MERA.jpg-2

 στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα για υπεύθυνη ανυπακοή!
Ο νέος ολιγαρχικός αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ εδειξε και σήμερα το αποκρουστικό του πρόσωπο με νέες προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στελεχών του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον τομεάρχη περιβάλλοντος κ.Γιάννη Χαραλαμπάκη πριν καν ανοίξουν το πανό διαμαρτυρίας τους προς τον Κινέζο Πρόεδρο που επισκεπτόταν τον Παρθενώνα για την επέκταση της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά.
Μαζί του ήταν η κυρίες Δ.Βάνη, Τ.Στρατοπούλου και Μ.Γεωργοπούλου – που επίσης προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα – αλλά αμέσως έσπευσαν για συμπαράσταση και άμεση απελευθέρωση τους με επικεφαλής την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φωτεινής Μπακαδήμα τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κλέωνας Γρηγοριάδης όσο και οι βουλευτές Γιώργος Λογιάδης και Κρίτωνας Αρσένης.
Πιο συγκεκριμένα Ομάδα πολιτών από τον Πειραιά συμπεριλαμβανομένου του Τομεάρχη Πράσινης Μετάβασης, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25, κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη, συνελήφθη πλησίον του Μουσείου της Ακρόπολης επειδή κρατούσαν ένα μικρό πλακάτ από φελιζόλ και ένα πανό. Οι προσαχθέντες στο Τμήμα Ακροπόλεως είχαν ξεκινήσει από τον Πειραιά για να διαμαρτυρηθούν επ' ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου, αναφορικά με την επέκταση της Cosco στο Λιμάνι του Πειραιά. Μια επέκταση με τεράστιες συνέπειες για το οικοσύστημα της περιοχής, αλλά και γενικότερα την κοινωνία και την οικονομία της πόλης του Πειραιά. Στο τμήμα κρατήθηκαν αναίτια για περίπου 3 ώρες, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, Κρίτων Αρσένης, Φωτεινή Μπακαδήμα και Γιώργος Λογιάδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης, καθώς και πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους.
Μετά την απελευθερωση του ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΜέΡΑ25 κ.Γιάννης Χαραλαμπάκης προέβη στην εξης δηλωση:
«Πρόκειται για μια τρομοκρατική, κατασταλτική ενέργεια, η οποία γίνεται επειδή επειδή πέρα απο το γενικότερο κλίμα καταστολής που υπάρχει, διαπιστώνεται πολύ μεγάλη ανησυχία για την διογκούμενη αντίδραση των Πειραιωτών στην προσπάθεια του ΟΛΠ και της COSCO και βέβαια της Ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει το λιμάνι του Πειραιά στην Πειραϊκή, με αποτέλεσμα της υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και υγείας των κατοίκων. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε ενα καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας».
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 κ.Μιχάλης κριθαρίδης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση επιμένει στον δρόμο του ολιγαρχικού αυταρχισμού. Η αστυνομοκρατία κυριαρχεί σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και η οποιαδήποτε διαμαρτυρία από πολίτες που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην μνημονιακή λαίλαπα, ποινικοποιείται και διώκεται. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να στηρίζουμε όσους πολίτες παρά την εντεινόμενη καταστολή και τρομοκρατία, δεν το βάζουν κάτω».