Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα174
mod_vvisit_counterΧθές1253
mod_vvisit_counterAll5841135
°F | °C
invalid location provided
«Δήμαρχοι που προστατεύουν τη δημοκρατία»
Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2019 16:37

TANASHS-PAPATANASHS.jpg-2

Στην 37η Σύνοδος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα «Δήμαρχοι που προστατεύουν τη δημοκρατία», παρευρέθη ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού ΣυλλόγουκαιΑντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών,Θανάσης Παπαθανάσης.

Η συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο συνέπεσε και με τα 70 χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης και τους αγώνες του για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου (1949 – 2019).

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η εσωτερική μετακίνηση ατόμων και ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών Αρχών, τα ζητήματα τοπικής δημοκρατίας σε Τουρκία και Ρωσία, με αφορμή τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών, ο ρόλος της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τα θέματα της τοπικής ανάπτυξης και δημοκρατίας σε σχέση με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ με ορίζοντα το 2030.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο κ. Παπαθανάσης, συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Πρέσβη, κ. Πάνο Μπεγλίτη, καθώς και με τον πρόεδρο της πλειοψηφούσας ομάδας που εκπροσωπεί το ευρωπαΐκό λαΐκό κόμμα EPPκ. BerndVohringer.

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Aρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Τραπεζούντα είναι πόντιος ο ίδιος, μιλά ποντιακά και διατηρεί σχέσεις με τους Πόντιους στα Γιαννιτσά της Μακεδονίας.

Ο κ. Παπαθανάσης και ο κ. İmamoğlu ανταλλάξουν απόψεις για θέματα τοπικής δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της Συνόδου είναι κρίσιμης σημασίας, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. Το μήνυμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πρωταρχικό σκοπό μας και σε αυτή την κατευθυνσή θα κινηθούμε με συγκεκριμένους στόχους και πράξεις».