Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3622
mod_vvisit_counterΧθές3660
mod_vvisit_counterAll3730872
°F | °C
invalid location provided
Συναντήσεις Μαρίας Τριανταφύλλου στο Καινούργιο.
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 12:11

maria kainoyrgio

Το ΕΠΑΛ Καινουργίου επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου ενημερώθηκε από το διευθυντή και καθηγητές του σχολείου για τις δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης, που δίνονται στους μαθητές καθώς και τις επιτυχίες μαθητών του σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας στην τρίτη Λυκείου ειδικοτήτων, που έχουν ζήτηση έστω και με ολιγομελή τμήματα.

Η βουλευτής επισκέφτηκε και τους χώρους των εργαστηρίων. Υπογράμμισε πως οι κατευθύνσεις-ειδικότητες αιχμής των ΕΠΑΛ πρέπει να στηριχτούν, αφού αποτελούν επαγγελματική διέξοδο ειδικά για τους μαθητές της επαρχίας.

Επιπλέον, τόνισε πως η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των κτιρίων αποτελεί προτεραιότητα κάτι, που μαζί με το έτος μαθητείας (με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αμοιβή ίση με το 75% του κατώτατου μισθού) και τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (με νομοθετημένη την αύξηση του ποσοστού εισαγωγής από 1% στο 5%), την επαναφορά 2500 εκπαιδευτικών από τη διαθεσιμότητα,   θα θέσει σε στέρεες βάσεις την ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικό-επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ., τους παραγωγούς και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινουργίου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν μια προηγούμενη περίοδο αλλά και αυτά, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

-         Το υψηλό κόστος παραγωγής

-         η ανάγκη μείωσης της φορολογίας

-         Τα κίνητρα για την ενεργοποίηση συλλογικοτήτων, είναι θέματα που απασχολούν όλους τους παραγωγούς.

Έγινε όμως και αναφορά σε επιμέρους θέματα, που απασχολούν ιδιαιτέρως την Αιτωλοακαρνανία, όπως η άρδευση και η ανάγκη να υλοποιηθεί ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης των αρδευτικών δομών, οι καθυστερήσεις σε δράσεις που υποβαθμίζουν την παραγωγή όπως η δακοκτονία και άλλα.

Η Μαρία Τριαναταφύλλου τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας, ο αγροτικός χώρος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μια σειρά από νομοθετήματα και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δείχνουν, ότι η στόχευσή της είναι η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων. Αναμφισβήτητα πολύ θετικό βήμα ήταν η ενσωμάτωση στον εθνικό κατάλογο της ελιάς Καλαμών. Θετικά βήματα είναι η έγκαιρη απόδοση πληρωμών χωρίς πρόστιμα, η θεσμοθέτηση της Κάρτας του Αγρότη, η ίδρυση Φορέα Αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης, η δημιουργία Τράπεζας Γενετικού Υλικού και βέβαια η έμπρακτη στήριξη των νέων αγροτών που σημαίνει ηλικιακή ανανέωση του χώρου. Ωστόσο η βουλευτής τόνισε πως είναι πλέον αναγκαίο να επιτευχθεί χαμηλότερη φορολογία. Σημείωσε, πως θα πρέπει, να γίνει πράξη η στόχευση της κυβέρνησης για χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.