Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5774
mod_vvisit_counterΧθές6636
mod_vvisit_counterAll5863302
°F | °C
invalid location provided
Συγκέντρωση με…
Σάββατο, 02 Μάιος 2020 19:30

 

 αποστάσεις ασφαλείας από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την Πρωτομαγιά (φωτο)

 
Συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποίησε στην πλατεία Δημοκρατίας το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μιχάλης Κατσιγιάννης...............
 
 
      «Τα διδάγματα από την ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Καμιά αυταπάτη, καμιά παραπλάνηση δεν επιτρέπεται. Μένουμε δυνατοί, ενωμένοι, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας για να δώσουμε τη μάχη», ανέφερε στο μήνυμα του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το οποίο φρόντισε να τηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας
 
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου αναφέρει:
Με υποδειγματικό τρόπο, τίμησε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία μέλη του, με την συμβολική τους εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, την 1Η ΜΑΗ 2020, μέρα των εργατών όλου του κόσμου.
Παίρνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, γάντια, τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ με τα πανό τους, παρατάχτηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ότι τα προβλήματα, οι ανάγκες των εργαζομένων και η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Το ΕΚΑ και τα σωματεία μέλη του, θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και συνολικά οι πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.
Με οδηγό το σύνθημα «ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μη πληρώσει ξανά ο λαός», δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας, φτάνοντας μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κατσιγιάννης Μιχάλης. Με το πέρας της ομιλίας, με υψωμένες τις γροθιές, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τη Διεθνή.
Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΑ, και του ΠΑ.Μ.Ε., κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της εργατικής τάξης, στο χώρο της εισόδου του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, που παραβρέθηκε και στην συμβολική εκδήλωση.
Εκδηλώσεις επίσης του ΕΚΑ έγιναν στην περιοχή του Καινουρίου, και της Αμφιλοχίας με τον αντίστοιχο τρόπο”.