Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1177
mod_vvisit_counterΧθές3243
mod_vvisit_counterAll2676440
°F | °C
invalid location provided
ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 20:43

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

«Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά μια σειρά εννέα παρουσιάσεων-ομιλιών από καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και μελετητές της Τοπικής Ιστορίας, που θα γίνουν την περίοδο 2017-2018, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους είναι το εξής:

15 Νοεμβρίου 2017 στις 7:00μ.μ. ο Νικόλαος Τέλωνας (συγγραφέας-ερευνητής) με θέμα: «Η ληστοκρατία στον Βάλτο (1829-1943)».

27 Νοεμβρίου 2017 στις 7:00μ.μ. η Μίρκα Παλιούρα (Ιστορικός Τέχνης) με θέμα: «Ο Τρικούπης αρνείται να αποκαλυφθεί ίνα μην ιδεί». Το μνημείο, η μνήμη και η εθνική ταυτότητα.

11 Δεκεμβρίου 2017 στις 7:00μ.μ. ο Γεώργιος Τσιάκαλος (υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας) με θέμα: «Η Αιτωλία πριν τη Συμπολιτεία: Η ανάδυση μιας νέας δύναμης στον ελληνικό κόσμο (5ος-4ος αι. π.Χ.)».

Από φέτος ισχύουν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αλλαγή είναι η κατάργηση της συνδρομής, μια απόφαση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.

Η δεύτερη σπουδαία αλλαγή είναι η συνεργασία της Σχολής με το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» αισθάνεται εδώ την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Γενική Συνέλευση του Τμήματος και ιδιαίτερα την Πρόεδρό του, κυρία Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά,για τη στήριξη και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα με δική της εισήγηση.

Μετά τις γιορτές θα εκδοθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για τις υπόλοιπες έξι εισηγήσεις, όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί, μαζί με οποιεσδήποτε αλλαγές και προσθήκες χρειαστεί να γίνουν στο πρόγραμμα.