Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα43
mod_vvisit_counterΧθές1621
mod_vvisit_counterAll5766529
°F | °C
invalid location provided
Αυξήθηκαν τα «ψώνια»...

                            

                                         

 

Ιδιαιτέρως ευτυχής σπεύδω yfanthsνα σας συγχαρώ  για την οργανωτικότητά σας, το απαράμιλλο σθένος σας, τη μαχητικότητά σας, την καρτερικότητά σας, τους αγώνες σας. Καθένας, όπως ακούω, απ΄ το δικό του μετερίζι δίνει τον αγώνα και «άκλαφτος» επιστρέφει εξηγώντας στους υπόλοιπους την αναγκαιότητα ή όχι του ΔΝΤ. Ρωτώντας ο ένας τον άλλο καταλήγουν σ΄ ένα συμπέρασμα, συνήθως αρνητικό. Όχι, κακά τα ψέματα, αλλά ήταν αχρείαστο!

Μερικοί σ΄ ενημερώνουν χωρίς καν να τους ρωτήσεις. Και μπορείς τάχα ν΄ αρνηθείς την προσφερόμενη ενημέρωση; Ποιος θαρρείς πως είσαι; Ο άλλος πάντα ξέρει! Μέχρι και στα γαμοτράπεζα και τα ακόλουθα των κηδειών παρατράπεζα η συζήτηση καταλήγει στα Ευρωπαϊκά, τις Τρόικες και την επερχόμενη φτώχεια! Μαζί με τα «υπέρ αναπαύσεως» πέφτει και η «καλή Ανάσταση»!

 Τούτες λοιπόν τις μέρες γιορτάζονται «οι πρωτοκορυφαίοι»! Δηλαδή οι πρώτοι απ΄ τους κορυφαίους. Κι αφού οι μεγάλες δυνάμεις -ιεραπόστολοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως η Ελλάδα, η Αγγλία, η Ιταλία, η Γαλλία και άλλοι τινες επέστρεψαν δοξασμένοι στα πάτρια, εμείς, μη αντέχοντες να χειροκροτούμε καθ΄ εκάστην τους λοιπούς πρωτοκορυφαίους, συνεχίζουμε τις γιορτές των Πέτρων, Παύλων κλπ.

Παντού υπάρχουν πρωτοκορυφαίοι. Κι οι άγνωστοι Άγιοι, είναι προτιμότεροι απ΄ αυτούς τους Μουντιαλικούς που τίποτα δεν μας παρουσίασαν καλλίτερο απ΄ τις ομάδες που αγωνίζονται. Ένα μηδενικό και οι μεγάλες χώρες του ποδοσφαίρου που παρουσίασαν από ένα καλογυμνασμένο μπουλούκι γιδερών της κλωτσιάς και της τρεχάλας. Που και που φτύνουν δεξιά -αριστερά μπας και μας πετύχουν γιατί δεν ξέρουν από πού τους κοιτάμε!   Κι αν δεν είχαν εντάξει στις ομάδες των πρωταθλημάτων τους αρίστους των λευκών και μαύρων, θα ήταν εφάμιλλες της Ελλαδίτσας που ενίοτε λοιδωρούμε για την παγκόσμια παρουσία της. Χαμένος χρόνος ως επι το πλείστον μουγκής τηλεθέασης εμπλουτισμένης με βουβουζελικούς ήχους, ένα μηδέν στη θύμησή μας  για οποιονδήποτε, ευεργετημένο απ΄ τα πολύχρωμα κοράκια της διαιτησίας, πάρει το τρόπαιο!

Εορτή των πρωτοκορυφαίων λοιπόν! Σα να λέμε δηλαδή για παράδειγμα των σύγχρονων Αγίων - Σωτήρων της πατρίδας Λοβέρδου και Παπακωσταντίνου, χωρίς τους συν αυτώ. Όσο κι αν θέλω να τους πιστέψω, κανείς δε με πείθει πως δε λειτουργούν ως βασιλικότεροι του βασιλέως. Μπας κι εγώ διάβασα το περιβόητο μνημόνιο για να ξέρω τι προβλέπει, τι με περιμένει; Ό,τι θέλουν συμπληρώνουν. Προσθέτουν όποιες απ΄ τις  κατακτήσεις των εργαζομένων μιας εκατονταετίας θέλουν να θάψουν, αναμασάνε τις υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές. Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντ΄- έξι! Και το μόνο πούμεινε απ΄ τις διακηρύξεις για το λαό, είναι ένα διαφημιζόμενο «πράσινο τσάι» που με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες διώχνει λένε το άγχος και το στρες... Καζάνια θα βράζουνε στις πλατείες οι νέοι εκπρόσωποι του λαού, με την ευγενή χορηγία του σπόνσορα τάδε, του χορηγού δείνα... Σαν αυτούς του Μαντέλη και όλων των υπολοίπων που δεν βγαίνουν στο φως, μιας κι οι έχοντες -πάντα ευαρεστούμενοι- προσφέρουν προεκλογικά στα υποψήφια το κατά δύναμιν. Απ΄ τον ταβερνιάρη με τις δωρεάν συνάξεις μέχρι τον ψευτο-υπερχρεωμένο εργοστασιάρχη που ποντάρει στον Αστραχάν για να τον σώσει μετεκλογικά! Τουλάχιστον «οι Καραγκούνηδες» στους γάμους, γεμίζουν τα καζάνια με βραστή προβατίνα και χοντρό μακαρόνι, έδεσμα εξαιρετικής ποιότητας που αναστέλλει την πείνα άμεσα!

Μαζί με τους άλλους, στου κασίδι το κεφάλι, θα αναδειχθεί κι η νέα γενιά των δημοσιογράφων σωτήρων. Αυτούς δα που ψάχνουν σκάνδαλα, ψάχνουν παντού εναγωνίως τους κλέφτες, τους παραβάτες, τους φοροφυγάδες. Τρέχουν και στις Υπηρεσίες να τσεκάρουν αν δουλεύουν οι δικοί μας, αν κάνουν λευκή απεργία οι άλλοι, αν άλλαξαν ακόμα οι υπεύθυνοι διοικητές της κρίσης! Ξανακούσατε μήπως για Βοσκόπουλους και λοιπούς συναγωνιστές; Φάνηκε καθαρά ποιος ήταν ο στόχος, ποιοι πρέπει να πάρουν το μήνυμα.  Θα παρουσιάσουν ξανά νέες βόμβες όταν θάναι η ώρα της περικοπής μισθοτεμαχίου εξ  όσων μας απέμειναν. Τότε θα κάνουν επανεμφάνιση οι μεγαλογιατροί, οι δικηγόροι, οι μεγαλοτηλεοπτικοί αστέρες και λοιποί συγγενείς που θα πληρώσουν για να σωθεί η χώρα! Όλα είναι ένα ατέλειωτο παιγνίδι εντυπώσεων! Προς το παρόν παρουσιάζεται η φοβερή Ελληνική τραγωδία-μεταμεσονύκτια πολεμική υπερπαραγωγή: «Η Τζούλια εν Υπογείω»! Και μετά έλυσε ο Έλληνας τα προβλήματά του. Πλήρως ενημερωμένος ξυπνάει και παραφρασμένα σιγοτραγουδεί: Πες μου που να βρω δουλειά- για να ζήσω τώρα, όσους πισινούς κι αν δω- μας πήρε η κατηφόρα...                           

 Όσο για το άλλο μεγάλο κι επίκαιρο θέμα που λόγω συνήθειας συζητείται τέτοιο καιρό, τις διακοπές, κάπου υπάρχει φως. Ήδη άρχισαν οι προσφορές. Άγνωστο γιατί, πολλά υπερμεγέθη αγγούρια και κολοκύθια καταφθάνουν σε τσάντες, λιγότερες και ποιοτικώς μέτριες ντομάτες, λίγα βλήτα, πιπεριές, μια βρασιά φασολάκια... Λίγο τόχετε; Οικονομία κάνουμε, μαζεύουμε τα περισσεύματα να τα καταθέσουμε προς ενίσχυση των ξενοδόχων και κυρίως των ενοικιαστών δωματίων που μας περιμένουν εναγωνίως να ξαραχνιάσουμε τα καταλύματά τους! Χαμός θα γίνει αν δεν πάμε και τυχεροί αν δεν είμαστε πρώτοι. Κάποιος άλλος θα ρίξει λίγη χλωρίνη, θα έψαξε για σκορπιούς και φίδια... Ανήκουν κι αυτά τα χαρίσματα στο δαιμόνιο του Έλληνα: Ό,τι αρπάξουμε απ΄ τα κορόιδα...   

Κι από αύριο παρακαλώ, να βάλλουμε ένα χεράκι να μαζέψουμε τα κέρδη απ΄ τις αυξήσεις του ΦΠΑ! Τόσο χρόνο μας έδωσαν να προμηθευτούμε φτηνά προϊόντα κι αρχίζουν επιτέλους τα μέτρα που θα φέρουν την Άνοιξη στην οικονομία, τα χαμόγελα στους κυβερνώντες που -ειρήσθω εν παρόδω- ξαγρυπνούν και νομοθετούν μόνο για το καλό μας, το συμφέρον του φτωχού λαού. Σιγά τώρα μη γίνουν συνοδοιπόροι των πλουσίων. Αστειεύεστε;

Τι, δεν θα ψωνίζετε; Εσείς όχι, αυτοί ναι...

 

aggoyri

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

                                                                         Η προσφορά των ημερών...