Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3341
mod_vvisit_counterΧθές4192
mod_vvisit_counterAll5064173
°F | °C
invalid location provided
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ...

«Για να πουληθούν τα φάρμακα μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες!»

Ασαφής παραμένει ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει παγκοσμίως από τον ιό της γρίπης, αλλά και όσων έχουν πεθάνει εξαιτίας του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με εκτιμήσεις του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων στις ΗΠΑ (Centre for Disease Control and Prevention), μέχρι στιγμής έχουν ασθενήσει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ ανεξάρτητοι ερευνητές ανεβάζουν τον αριθμό στα 5 εκατομμύριο.

Η γιατρός του αμερικανικού κέντρου Anne Schuchat επισήμανε πως «αρκετοί που νόσησαν, αλλά είχαν ελαφριά συμπτώματα, δεν πήγαν σε νοσοκομείο, οπότε δεν έχει εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για τον συγκεκριμένο ιό ή όχι».

Το ίδιο θολή εμφανίζεται και η εικόνα για τους θανάτους που αποδίδονται στον Η1Ν1. Στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 5.400 επιβεβαιωμένοι θάνατοι σε 160 χώρες. Ποιος μπορεί, όμως, να μιλήσει με ακρίβεια όταν σύμφωνο με τους ειδικούς «ο ιός σκοτώνει με διάφορους τρόπους, όπως πνευμονία, καρδιακή ανακοπή κ.λπ.».

Σύμφωνα με τη στατιστική του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, πάνω από τους μισούς ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο των ΗΠΑ εξαιτίας της νόσου και περίπου το ένα τέταρτο των ασθενών που κατέληξαν από τον ιό της γρίπης των χοίρων είναι παιδιά και ενήλικες κάτω των 25 ετών.

Επιφυλακτικότητα με το εμβόλιο

Στο μεταξύ, σε διάφορες χώρες του κόσμου ομάδες ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών, όπως για παράδειγμα στον Καναδά, έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς διαπιστώνεται έντονη επιφυλακτικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις το 1/3 των Καναδών έχουν δηλώσει πως θα πάρουν το νέο εμβόλιο. Ακόμη και σε κατάσταση πανδημίας, ο κόσμος είναι περισσότερο επιφυλακτικός από ποτέ. Καθημερινά στον διεθνή τύπο βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντίθετες απόψεις που αν δεν πείθουν, τουλάχιστον υποψιάζουν αφενός για τα οφέλη του νέου εμβολίου και αφετέρου γιο το μηχανισμό marketing των περισσότερων φαρμακοβιομηχανιών.

  • Στις περισσότερες χώρες διεξάγονται δημοσκοπήσεις με θέμα τη λήψη ή όχι του εμβολίου. Στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των πολιτών δηλώνει ότι δεν θέλει να εμβολιαστούν τα παιδιά του.

Πρόσφατα, συντάκτες της εφημερίδας «Le Monde diplomatique» θύμισαν κάποια λόγια που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής Ιατρικής Συνόδου στη Μάλτα,  με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων, τον Σεπτέμβριο του 2005.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε «ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζουμε το πότε, αλλά αναμένεται να εκδηλωθεί μία πανδημία γρίπης. Λείπει μόνον μια συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο». Κατά τη διάρκεια εκείνης της Συνόδου έχει καταγραφεί το περίφημο: «Για να πουληθούν τα φάρμακα μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»!

  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει και η κίνηση της Γαλλίας να παραπέμψει τρεις φαρμακοβιομηχανίες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Monde», «έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος αυτής της νέας τακτικής που θέλει νέους πελάτες που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα».

Γρίπη των χοίρων -η συνωμοσία των φαρμακοβιομηχάνων

Αν και τα γεγονότα τρέχουν και έχουμε τεράστιgoyroynakiο υλικό σχετικό με το ζήτημα της νέας υστερίας των ΜΜΕ, την «τρομοκρατία της γρίπης των χοίρων», που το δίχως άλλο δυσκολεύει ήδη την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και μέσα στα σχολεία και που   αποτελεί   ένα   θαυμαστό   δείγμα   παραφροσύνης   που   κυριαρχεί   σε   παγκόσμιο «κυβερνητικό» παραλογισμό, όπου αντί να γίνονται σοβαρές προσπάθειες για πραγματικά προβλήματα χώρες και κρατικοί μηχανισμοί κυνηγούν ανύπαρκτα φαντάσματα, για να γεμίσουν αφ' ενός τα ταμεία των φαρμακευτικών κολοσσών -που ας μην ξεχνάμε είναι μεγαλοχορηγοί προεκλογικών αγώνων- και αφ' ετέρου θυσιάζουν ότι πολιτιμότερο: την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, θα σας παραθέσω μία παλαιότερη "είδηση", από τον περασμένο Μάιο, που μόλις έπεσε στην αντίληψη μου, όπου φαίνεται για άλλη μια φορά ο βασικός ενορχηστρωτής της υστερίας: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

"Ο πανικός γύρω από τη γρίπη των χοίρων επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο πολύ πιο γρήγορα από τον ίδιο τον ιό, κάτι που δίνει την αφορμή σε μια σειρά εμπειρογνώμονες να κάνουν προβλέψεις ότι ο θόρυβος γύρω από τη νέα ασθένεια είναι αποτέλεσμα της συνωμοσίας μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών του κόσμου.

Είναι ενδεικτικό, ότι η νόσος άρχισε να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο ακριβώς μετά την συγχώνευση δύο γιγάντιων Φαρμακευτικών εταιριών της Δύσης- της ελβετικής «Hoffmann-La Roche» και της αμερικανικής «Genentech» και δεν θα είναι καθόλου παράξενο όταν το νεοφερμένο φαρμακευτικό σύμφυρμα θα προτείνει σύντομα ένα εμβόλιο-θαύμα κατά της φοβερής νόσου- μεταλλόγματος. Εκαντοντάδες εκατομμύρια ευγνώμονες άνθρωποι και δεκάδες κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αγοράζουν το σωτήριο φάρμακο, κάτι που έπρεπε, όπως να λένε, να αποδειχτεί.

Νομίζω, είπε ο Αλεξάντρ Γιακοβλεβ, διευθυντής της Υπηρεσίας Αναλυτικών Πληροφοριών της εταιρίας «Ροσμπιζνεςκονσάλτινγκ» ότι εδώ υπάρχει κάποια δόση αλήθειας, έστω και από την άποψη ότι η ασθένεια αυτή προς το παρόν δεν συνιστά καμιά σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα. Κάτι περισσότερο, αποκαλύπτονται νέες και νέες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι η νόσος αυτή δεν είναι φοβερότερη από τη συνηθισμένη εποχιακή γρίπη.

Εκτός απ' αυτό, το πρόβλημα περνά σήμερα σε επίπεδο ρεαλιστικού χρήματος. Την περασμένη εβδομάδα στα ΜΜΕ εμφανίστηκαν ορισμένα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία υπολόγισε ότι η πανδημία, αν θα ξέσπαζε, θα μπορούσε να στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία πάνω από 2 τρισεκατ. δολάρια. Τέτοιες εκτιμήσεις, κατά τη γνώμη του Αλεξάντρ Γιάκοβλεφ, δεν εμφανίζονται τυχαία, πολύ περισσότερο που επιδεικνύεται αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές από μέρους συγκεκριμένων εταιριών και οργανώσεων εμπειρογνώμων, π.χ. από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αυτοπαρουσιαστούν ακόμα μια φορά και να εξασφαλίσουν κάποια επιπρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν θα έλεγα, βέβαια, ότι όλα εδώ έχουν ενορχηστρωθεί άπτεστα.

Τέτοια απειλή ασφαλώς υπάρχει, αλλά είναι μίνιμουμ μεγαλοποιημένη και μάξιμουμ εσκεμμένα παραφουσκωμένη στα ΜΜΕ μέχρι το επίπεδο υστερίας, η οποία έχει, αναμφισβήτητα, οικονομικό χαρακτήρα,- είπε ο Γιάκοβλεφ. (πράγμα που φαίνεται εξάλλου και στην οικονομική ανάλυση του ελληνικού σχεδίου αντιμετώπισης πανδημίας γρίπης... σημ. τοξότισσα)

Οι καλά σκεπτόμενοι άνθρωποι είχαν καταλάβει από καιρό ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες ενδιαφέρονται ώστε οι άνθρωποι να γίνουν μόνιμοι αγοραστές διαφόρων φαρμάκων. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η εγγύηση των σταθερά μεγάλων τους κερδών. Σ'αυτές τις φιλοδοξίες τους συντελούν πολύ λογικά στην εμφάνιση νέων αγορών και δυνατοτήτων προκαλώντας πανδημικούς πανικούς. Σ'αυτή τη σειρά, βρίσκεται, μάλλον, και η άρνηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να παραχωρήσει στα Εθνικά Οργανα Υγείας πληροφορίες για τις ιδιότητες της νέας γρίπης και της ευαισθησίας της προς τα γνωστά ήδη ανπιικά και άλλα φάρμακα. Χωρίς τον υπολογισμό της ισχύουας πια θεραπευτικής αγωγής των ασθενών δίνονται συστάσεις για ένα μόνο παρασκεύασμα. Το γεγονός αυτό, όπως δήλωσε π.χ. ο Αρχίατρος της Κρατικής Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεννάνπ Ονίσενκο, δεν είναι ευπρεπές και έρχεται σε αντίθεση με το Καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού"

ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ