Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα425
mod_vvisit_counterΧθές4057
mod_vvisit_counterAll4613333
°F | °C
invalid location provided
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

          Η λέξη Εφιάλτης είναι Ελληνική, αλλά έγινε παγκόσμια από το όνομα του προδότη των Ελλήνων Εφιάλτη ο οποίος πρόδωσε τους Έλληνες στους Πέρσες στη μάχη των Θερμοπυλών και στον Αρταξέρξη. Αποτρόπαια και κατάπτιστη πράξη την οποία οι νεοέλληνες δοκίμασαν κατά την Ιταλική και Γερμανική κατοχή το 1941-1944 και για μια κουραμάνα ψωμιού προσκύνησαν το Γερμανικό φασισμό και ναζισμό. Για ένα μάτσο μακαρόνια μας κατέδιδαν στους Ιταλογερμανούς να μας εκτελέσουν. Μέσα στο αίμα πολλών Ελλήνωνρέει ο εμφύλιος πόλεμος, η κακότητα, το μίσος και η εκδίκηση. Δεν θέλουν το γείτονά τους να τρώει ψωμί. Δεν θέλουν οι ίδιοι να πάρουν δικό τους βώδι, αλλά θέλουν και χαίρονται να ψωφίσει το βώδι του γείτονα. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα και δυστυχώς μεταξύ επιστημόνων.

 Η εξορία του δίκαιου Αριστείδη που δεν ήθελαν να τον ακούσουν σαν δίκαιο. Αυτό σημβαίνει και σήμερα στους νεοέλληνες. Και πλέον αυτών διδαχθήκαμε στο διάβα της ζωής μας και τα παρακάτω. Από το 500 π.χ. έως το 332 π.χ. πέθαναν στην εξορία η από πείνα ή από δηλητήριο οι παρακάτω μεγάλοι σοφοί άνδρες της αρχαίας Ελλάδας.

 

 • ♦ Πυθαγόρας, 500 π.Χ., ετών 80, στην εξορία από πείνα.
 • ♦ Μιλτιάδης, 489 π.Χ., ετών 65, στην φυλακή.
 • ♦ Αριστείδης, 468 π.Χ, ετών 72, στην εξορία από πείνα.
 • ♦ Θεμιστοκλής, 461 π.Χ., ετών 66, στην εξορία.
 • ♦ Αισχύλος, 456 π.Χ., ετών 69, στην εξορία.
 • ♦ Περικλής, 429 π.Χ., ετών 66, παραιτήθηκε λόγω κατηγορίας.
 • ♦ Φειδίας, 429 π.Χ., ετών 66, στην φυλακή.
 • ♦ Αναξαγόρας, 428 π.Χ., ετών 72, στην εξορία.
 • ♦ Ηρόδοτος, 426 π.Χ., ετών 59, στην εξορία.
 • ♦ Ικτίνος, 420 π.Χ., ετών 59, στην εξορία.
 • ♦ Σοφοκλής, 406 π.Χ., ετών 90, στην εξορία από πείνα.
 • ♦ Ευριπίδης, 406 π.Χ., ετών 74, στην εξορία.
 • ♦ Αλκιβιάδης, 404 π.Χ., ετών 48, στην εξορία.
 • ♦ Σωκράτης, 399 π.Χ., ετών 71, ήπιε κώνειο.
 • ♦ Θουκιδίδης, 396 π.Χ., ετών 64, στην εξορία.
 • ♦ Αριστοφάνης, 385 π.Χ., ετών 61, στην εξορία από πείνα.
 • ♦ Πλάτων, 347 π.Χ., ετών 80, στην εξορία.
 • ♦ Ισοκράτης, 338 π.Χ., ετών 99, στην εξορία.
 • ♦ Δημοσθένης, 322 π.Χ., ετών 63, πήρε δηλητήριο.

Αιτία θανάτου ο φθόνος και η αχαριστία των Ελλήνων.1

Κύρια αυτών των κακών των ανθρώπων ήταν τα μίση αλλά κυρίως και τα αργύρια που σταύρωσαν το Χριστό. Και στη νεώτερη εποχή του Νεογραικικού κόσμου το έργο της αλληλοεξωντώσεως των Ελλήνων μεταξύ των συνεχίζεται.

Τον Ιωάννη Γκούρα που νίκησε τους Τουρκαλβανούς στο Δίστομο τον έπνιξαν στην Ακρόπολη των Αθηνών και τον πέταξαν κάτω από τα τείχη. Το γιο του Θεόδωρου κολοκοτρώνη Γενναίο τον σκότωσαν στο Μοριά κατά τον εμφύλιο πόλεμο του 1821. Το βασιλιά Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη τον δηλητηρίασαν και μας έλεγαν ότι τον έφαγε το Μαϊμάκι. Τον Ελευθέριο Βενιζέλο αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν. Το μεγάλο μας Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια του έδωσαν για το ευχαριστώ της πατρίδος μια σφαίρα στο κεφάλι.

Και κατά τη νεώτερη μας εποχή.

Του Πολέμαρχου της Ρούμελης κατά του Ιταλικού φασισμού και του Γερμανικού ναζισμού Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα) του κρέμασαν το κεφάλι στο φανοστάτη των Τρικάλων. Και βεβαίως ουδείς λόγος γίνεται για αποζημίωση των Γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο στα Καλάβρυτα και στο Κομένο Άρτας ούτε για τις ζημίες που μας έκαναν αυτοί τον Αύγουστο του 1944 στο Θέρμο, στο Καρπενήσι και στον Προυσό. Από αυτούς τους Γερμανούς εισπράττουμε σήμερα τα χειρότερα λόγια από όλους τους Ευρωπαίους. Και Έλληνες Γερμανοσπουδασμένοι λουφάζουν. Έπαθαν αμνησία και κλεισοστομία. Το ίδιο έπαθαν και οι Αμερικανοσπουδασμένοι Έλληνες του Τέξας και της Μασαχουσέτης και τώρα Αμερικανοσύμβουλες Αμερικανικές Εταιρείεςμαζεύονται στην Ελλάδα να φάνε τις σάρκες του λαού της Ελλάδας. Βρήκαν την ευκαιρία από τους Έλληνες. Αυτή είναι η νέα Ελλάδα μας. Και σήμερα κατά έκφραση σημαινόντων αξιωματούχων της Ελλάδας αυτούς που τους στείλαμε να μας Κυβερνήσουν ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο. Τι κρίμα. Αυτοί είπαν πάρτε διαόλοι βάγια, έχω κι άλλα στο καλάθι και όποιος έλθει μετά από μένα  να κυβερνήσει θα τα πληρώσει.

 Δυστυχώς στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια όπως πέθαναν οι Γεώργιος Καφαντάρης, Νικόλαος Πλαστήρας, Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος, Κωνσταντίνος Γεωργίου Καραμανλής δεν βρέθηκαν στο τιμόνι άξιοι Νέο Ελληνικοί ηγέτες. Διόρισαν τους μισούς ‘Ελληνες να παίρνουν εκλογές και  γαία πυρί μιχθήτω για το λαό της. Η ηθική κατάπτωση στο μεγαλείο της. Η πνευματική κατάπτωση στο ζενίθ. Και με την οικονομική κατάπτωση της Ελλάδος χάσαμε τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας και αυτή πρέπει να ανακτηθεί πάραυτα. Οι Κυβερνήτες μας έρριξαν στους τοκογλύφους της Δύσεως. Προσωπικά πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί. Έχει η Ελλάδα οικονομικούς εγκέφαλους και φίλους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και θα τη βοηθήσουν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Εκείνο όμως το οποίο είναι σπουδαίο σήμερα για την Ελλάδα είναι τούτο. Δεν έχει στην Ελλάδα πολιτικά στελέχη εκτός ελαχίστων Έχουν πεθάνει σήμερα η Ελλάδα οι μεγάλοι πολιτικοί της. Δεν έχει πολιτικούς να βλέπουν το μέλλον του Ελληνικού λαού. Δεν έχει η Ελλάδα πολιτικούς να έχουν δέρμα ιποπόταμου. Μνήμη Ελέφαντα. Καρδιά λιονταριού. Σκληρότητα Τίγρεως. Στομάχι νυχτερίδας. Το χιούμορ καρακάξας. Προσόντα που πρέπει  να έχει κάθε πολιτικός όπως είπε ο Ουίστων Τσώρσιλ κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Και σήμερα έχουμε ένα; οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο που δεν τον προέβλεψαν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί. Δεν προέβλεψαν τον οικονομικό πόλεμο δολλαρίου - Ευρώ. Οι μεγάλοι πολιτικοί της Ευρώπης έχουν πεθάνει. Χαρακτήρα καλό μπορεί να έχουν οι νεώτεροι πολιτικοί της Ελλάδος αλλά κατά την γνώμη μας στερούνται των απαραίτητων προσόντων και ψυχικών δυνάμεων να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Και εφ' όσον στερούνται αυτών των προσόντων καλά είναι να αποστασιωπηθούν από της πολιτικής και να δώσουν την εξουσία σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή ανωτέρων Δικαστικών. Έτσι θα γλυτώσει στο μέλλον η Ελλάδα από τα νύχια των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Αυτοί είναι οι νέοι αφέντες των λαών της γης. Η Ευρώπη πρέπει να ανασυνταχθεί και να αναζητήσει τις ρίζες της και να τις καθιερώσει συνταγματικά. Να κάμει Νόμους προστατευτικούς του εαυτού της, αν θέλει να επιβιώσει. Είναι θέμα του Ελληνικού λαού η οικονομική ανάκαμψη. Δεν είναι θέμα συμβούλων.

          Πλέον αυτών. Κατά τη γνώμη μας η σημερινή κρίση πρέπει να χωρισθεί και να καταπολεμιθεί στα πλαίσια της Ελλάδος και των υπερόριων βιοτικών σχέσεων με τους άλλους λαούς.

          Πολιτική κρίση. Αυτή πρέπει να καταπολεμιθεί στις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας. Εν μεν το βουλευόμενον. Έτερον το δικάζειν και το τρίτον περί τις αρχές. Και αυτές σε πλήρη ισότητα. Καμία από αυτές υπεράνω της άλλης.

          Πνευματική κρίση. Αυτή πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά βάση με την Παιδεία. Πρέπει από μικροί οι Έλληνες να μάθουν να σέβονται τους ανθρώπους, τους Νόμους της πολιτείας και κατά προέκταση τους Νόμους της Εκκλησίας.

          Ηθική κρίση. Αυτή κατά βάση πρωταρχικά πρέπει να αντιμετωπισθεί και να καταπολεμηθεί από την Εκκλησιαστική ηγεσία με τη συνεργασία της πολιτείας. Του κυρίου δεηθώμεν φέρτε και να τρώμεν πρέπει να λείψει. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος και κατά επέκταση της Ευρώπης είναι η αύξηση των υπερηλίκων. Λιγοστεύουν οι νέοι άνθρωποι που δίνουν ζωή στα έθνη. Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης πρέπει να πουν όλοι όχι στα αυτόματα διαζύγια και στα σύμφωνα συμβιώσεως ομοφιλοφύλλων. Όχι στις αμβλώσεις των γυναικών. Στήριξη στην Ελληνική οικογένεια και την Ελληνική κοινωνία. Όχι στα ταξικά μίση. Πολλοί Δήμαρχοι με το ληξίαρχό τους και τους συνεργάτες του κάνουν ότι θέλουν. Ο Ελληνικός λαός δεν υποδουλώνεται σε κανένα. Η Ελλάδα θα επανεύρει το ρυθμό της. Δεν σκιάζεται και δεν τρομοκρατείται ο λαός της. Θυμούμαστε το ποίημα λαέ της Ελλάδος κατά την διάρκεια της Τουρκικής σκλαβιάς.

«Μην σκιάζεσθε στα σκότη

της χαραυγής το φεγγοβόλο αστέρι

τη λευτεριά θα φέρει».