Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2627
mod_vvisit_counterΧθές4201
mod_vvisit_counterAll5786355
°F | °C
invalid location provided
Αυξημένα μέτρα της αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας

Για την παράνομη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, ενόψει των εορτών τουastynomia Πάσχα

Η Αστυνομική Δ/νση Ακαρνανίας λαμβάνει και φέτος αυξημένα μέτρα, ενόψει των εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατασκευής, διακίνησης και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών, την αποφυγή και την ασφάλεια των πολιτών, σε προληπτικό επίπεδο, με ενισχυμένη αστυνόμευση και διενέργεια συστηματικών ελέγχων και σε κατασταλτικό επίπεδο, με βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις.

Πέραν των αυξημένων αστυνομικών μέτρων, για την αποφυγή ατυχημάτων, θεωρεί πως καθοριστική είναι η υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών. Έτσι προβαίνει στην ακόλουθη ενημέρωση για τους κινδύνους, που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών:

- τα είδη πυροτεχνίας (κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα κλπ.) δεν είναι παιχνίδι

- Είναι υλικά επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και για την ίδια τη ζωή.

- Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μέθοδο χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους

- Η κατοχή των ειδών αυτών, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.

- Η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές αλλά και καταστήματα χωρίς άδεια των αστυνομικών αρχών, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.

- Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και επισύρει ποινικές συνέπειες

- Όταν ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη, εκτός από τους ίδιους, διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.