Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2884
mod_vvisit_counterΧθές5189
mod_vvisit_counterAll5068905
°F | °C
invalid location provided
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Στο Καινούργιο

 

Αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Τη σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του ακινήτου κληροδοτήματος «Κων/νος Μούτσος» στο Καινούργιο του δήμου Θεστιέων, ενέκρινε κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση στις 8 Μαρτίου 2010, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για ένα ημιτελές κτίριο 1080 τ.μ., το οποίο περιβάλλεται από οικόπεδο 520 τ.μ. και απαρτίζεται από τρία ισομεγέθη μέρη (υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο), 360 τ.μ.το κάθε ένα.

Το κτίριο το διαχειρίζεται ως κληροδότημα ο Χριστιανικός - Φιλανθρωπικός Σύλλογος « Άγιος Νικόλαος» και σύμφωνα με τη βούληση της διαθήκης του Κ. Μούτσου αλλά και των μελών του συλλόγου, θα χρησιμοποιηθεί μετά την αποπεράτωση του και για 55 χρόνια με συμβολικό ενοίκιο, για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ένταξης και επιχορήγησης της αποκατάστασης του κτιρίου μέσω ειδικών περιφερειακών - τομεακών προγραμμάτων, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν η περιοχή και της ευρύτερης Τριχωνίδας, να αποκτήσει ένα πνευματικό κέντρο υπερτοπικής εμβέλειας, ικανό να φιλοξενήσει συνέδρια, συμπόσια και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.