Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1769
mod_vvisit_counterΧθές4053
mod_vvisit_counterAll4499379
°F | °C
invalid location provided
δικτυο σχολικης καινοτομιαςστην πατρα

 

και επιμορφωτικη ημεριδα  

για εκπαιδευτικους σχολειων της ευρυτερη περιοχης

Η πολύπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών μέσω καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, και η ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολείων βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (http://schoolnet.protovoulia.org/) στην Πάτρα, στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2010.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 11.30, το 16ο Γυμνάσιο Πατρών θα φιλοξενήσει Συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι καθώς και οι παιδαγωγικές και επιμορφωτικές μέθοδοι που προτείνει το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας.

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Ζακύνθου και από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν στο πλαίσιο της συμμετοχής των σχολείων στο Δίκτυο. Πρόκειται για δράσεις που βασίζονται σε συμμετοχικές και βιωματικές πρακτικές, οι οποίες κάνουν το σχολείο ένα «ζωντανό οργανισμό» και είναι συμβατές με τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στο ίδιο σχολείο, θα ακολουθήσει Επιμορφωτική Ημερίδα για 46 εκπαιδευτικούς από τους Νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Μεσσηνίας και Αρκαδίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Εργαστήριο του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας. Οι εκπαιδευτικοί, με την επιστημονική υποστήριξη των Επιμορφωτών - Συντονιστών, θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν σε ομάδες  το πλαίσιο αποτίμησης των δραστηριοτήτων που εφαρμόζουν στο σχολείο τους κατά την τρέχουσα φάση. Παράλληλα, θα προτείνουν δράσεις για την ανάπτυξη και εμπέδωση της καινοτόμων δράσεων στο σχολείο τους. 

Ο κύκλος των Συναντήσεων του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας θα συνεχιστεί στο Βόλο (26-27 Φεβρουαρίου), στην Καβάλα (5-6 Μαρτίου), στη Σύρο (11 Μαρτίου), στη Θεσσαλονίκη (19-20 Μαρτίου), στα Χανιά (16-17 Απριλίου), στην Καλαμάτα (29 Απριλίου) και στα Γιάννενα (7 Μαΐου).

 

* Περισσότερες Πληροφορίες για το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας:

Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (ΔΣΚ) εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από την ισότιμη συνεργασία των κοινωφελών ιδρυμάτων Ευγενίδου, Α.Γ. Λεβέντη, Ι. Φ. Κωστόπουλου, Μποδοσάκη, «Σταύρος Νιάρχος», Λαμπράκη, Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η δράση του Δικτύου, για την ανάπτυξη του οποίου η Μορφωτική Πρωτοβουλία συνεργάζεται με το  Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε το 2007. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποσκοπεί στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης. Το ΔΣΚ διανύει την τέταρτη συνεχή χρονιά της δράσης του, με συμμετοχή 417 εκπαιδευτικών από 94 σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίοι λαμβάνουν συστηματική επιμόρφωση μέσω του διαδικτυακού «Εργαστηρίου», ενώ παράλληλα 177 εκπαιδευτικοί δραστηριοποιούνται μεμονωμένα μέσω του «Προγράμματος Ανοιχτής Επιμόρφωσης» του Εργαστηρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απαρτίζουν μια διαδικτυακή κοινότητα και συνεργάζονται συστηματικά για τη δημιουργική ανάπτυξη του μαθησιακού τους δυναμικού, επιθυμώντας να αποστασιοποιηθούν από στείρες διδακτικές πρακτικές του παρελθόντος και στοχεύοντας στην ευρύτερη βελτίωση της οργανωτικής και παιδαγωγικής κουλτούρας του ελληνικού σχολείου.

 

Συνημμένα:

α) Φωτογραφίες από δράσεις σχολείων του Δικτύου

β) Λίστα των σχολείων που συμμετέχουν στο ΔΣΚ κατά το σχολικό έτος 2009-2010

Links- περισσότερες πληροφορίες:

-Μορφωτική Πρωτοβουλία:

Tηλ. 6974-392695 κα Βιβή Ανθοπούλου,

Τηλ. 210 3333920 κα Ελένη Χελιώτη, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.      

-http://schoolnet.protovoulia.org/

-To Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας στα Μέσα Ενημέρωσης http://schoolnet.protovoulia.org/info/forum/

-www.protovoulia.org