Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα33
mod_vvisit_counterΧθές304
mod_vvisit_counterAll8144208
°F | °C
invalid location provided
Η Χριστιανική Αλήθεια
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011 05:00

 

Η Βασιλεία του Θεού

Του συνεργάτη μας  Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Η Βασιλεία του Θεού είναι ο ίδιος ο Θεός που υπάρχει. Υπάρχει και ζει εκτός χώρου και χρόνου. Ζει την αιωνία Θεϊκήν του ζωήν. Την θεϊκήν  την άλυκτον , την αιωνίαν. Την ζει  με τον Υιόν και το άγιο πνεύμα με όλες τις αγγελικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Βασιλεία του Θεού, η μακαρία και αιώνιος ζωή.

Η Βασιλεία του θεού καταγγέλλεται, κηρύσσεται κάπως  όμως  συνεσκιασμένα από το Νόμο και τους προφήτες.  Όμως ζωηρά, φανερά και τέλεια από τον άγιος Ιωάννην τον Πρόδρομο και τους αγίους Αποστόλους. Ο Κύριος  όμως  περισσότερον , φανερώτερον και απολύτως τελειότερον μας παρουσίασε την ύπαρξιν της Βασιλείας του Θεού.

Ο βασικός λόγος  δια τον οποίον ο Θεός έστειλε τον υιόν του εις την γην μας ήταν η σωτηρία του ανθρώπου και η πρόσκλησις προς τους ανθρώπους να έλθουν και να έρχονται και να κατακτούν την Βασιλείαν Του. Την Βασιλέιαν Του όσο ζουν  στη γη και όταν αναχωρούν από τη Γη.

Η βασιλεία του Θεού όμως για να κατακτάται από τον άνθρωπο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Απαιτείται πολύς αγώνας. Γιατί η αμαρτία και ο Διάβολος δσεν επιθυμούν την  ιδική μας είσοδο την αιώνια εις την αιωνίαν ζωήν  του Θεού.

 Παρουσιάζεται, κηρύσσεται η Βασιλεία του Θεού από τον Νόμον του Θεού , από του προφήτες, τον ίδιο τον Κύριο και την εκκλησία μας, που είναι  ο ίδιος ο Χριστός παρατεινόμενος  εις  τους αιώνες, αλλά και τους αγίους Αποστόλους  και  μας προτρέπει να βιάζομε τον εαυτό μας να κατακτούμε την βασιλεία του θεού : « Η Βασιλεία του Θεού ευαγγελίζεται και πας εις αυτήν βιάζεται» ( Λκ. Ιστ΄16).

Η Βασιλεία του Θεού είναι το μόνο αγαθόν που αξίζει να ενδιαφερόμαστε. Να υπάρχουμε, γιατί υπάρχει η βασιλεία του θεού. Επιτρέπεται να γινόμαστε  « βιαστές» να την ζούμε και να την κατακτούμε.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...