Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα33
mod_vvisit_counterΧθές304
mod_vvisit_counterAll8144208
°F | °C
invalid location provided
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011 05:00

 

Δυνατή συμμαχία εθελοντισμού

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙeuelonthsmosΟΣ SOS επιστρέφει στα γνωστά -και αγαπημένα- «λημέρια» της ορεινής Ναυπακτίας εντάσσοντας μέρος των  φετινών, εθελοντικών του δράσεων  στο πρόγραμμα της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Πράσινο + Μπλε» (www.prasinomple.gr). Μεταξύ 13 και 17 Ιουλίου μία ομάδα εθελοντών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα μεταβεί στην ορεινή Ναυπακτία για να προσφέρει εθελοντική εργασία στην τοπική κοινωνία και να «βάλει ένα χεράκι» στις πολλές και ενδιαφέρουσες περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους αγαπάνε το βουνό, την ηρεμία και τους ήσυχους ρυθμούς των μικρών παραδοσιακών χωριών της ορεινής Αιτωλίας. Στην ορεινή περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Εύηνο και Μόρνο, η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά αλλά και οικολογική αξία του τόπου χρήζει προστασίας αλλά και ήπιας ανάδειξης. Σε αυτό το πλαίσιο, η δουλειά που θα αναλάβουν οι εθελοντές θα περιλαμβάνει εργασία πεδίου στα ορεινά μονοπάτια της περιοχής και συγκεκριμένα:
1. Ανάδειξη και καθαρισμό μονοπατιών.
2. Αναστύλωση τμημάτων παλαιού γεφυριού.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για τις Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.
Όπως συμβαίνει παραδοσιακά στα εθελοντικά προγράμματα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το πρόγραμμα θα στηριχθεί στην ιδέα της ομαδικής εργασίας και της αυτο-οργάνωσης των εθελοντών, οι οποίοι θα κληθούν να συνεργαστούν τόσο στη διεκπεραίωση των εργασιών όσο και στα πρακτικά θέματα της κοινής διαμονής και

καθημερινής τους συμβίωσης.

Με την  ευγενική προσφορά και διαμεσολάβηση της ΜΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ η ομάδα εθελοντών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα φιλοξενηθεί χωρίς κόστος σε δύο ξενώνες της Άνω Χώρας, όπου θα γίνεται και η δωρεάν εστίαση των εθελοντών με τη συνεργασία τοπικών φορέων. Το χωριό διαθέτει επίσης παραδοσιακό καφενείο, μπαράκι και ταβέρνα για να μπορεί η ομάδα να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να έρθει σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία, μετά τη δουλειά της ημέρας.

Το κόστος συμμετοχής για τους εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS είναι 90 ευρώ και καλύπτει:
-         Μεταφορά με ΚΤΕΛ από και προς Αθήνα
-         Ασφάλιση

-        Ετήσια Συνδρομή στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, www.medsos.gr

Τηλ 210-8228795 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...