°F | °C
invalid location provided
Λαθρομετανάστες βούλιαξαν στην Πρέβεζα

Νεκρός ένας 8χρονος. Αγνοείται και ο αδελφός του

Συνεχίζονται οι έρευνες που διεξάγει το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας με τη βοήθεια δυτών για τον εντοπισμό ενός ακόμη οκτάχρονου αγοριού που αγνοείται μετά το ναυάγιο στο όρμο της Νικόπολης στην θέση Κανάλι στην Πρέβεζα. Η λέμβος  ανετράπη στη 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ωστόσο ένας άνδρας και το δίδυμο αδελφάκι του αγνοούμενου παιδιού ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα από το σημείο όπου βρέθηκε αναποδογυρισμένη η λέμβος.lauromatanastes
Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και σκάφη από τα Λιμεναρχεία της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, καθώς και αλιευτικά σκάφη.
 Μέσα στη λέμβο επέβαιναν 25 λαθρομετανάστες όλοι άνδρες ανάμεσα τους τέσσερα παιδάκια και ο 51 χρόνoς έλληνας δουλέμπορος ο οποίος και συνελήφθη. Ορισμένοι από τους λαθρομετανάστες και τα δύο παιδάκια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για τις πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες έφτασαν στην Πρέβεζα από την Αθήνα με κάποιο φορτηγό αργά χθές το βράδυ. Στην ακτή του όρμου της Νικόπολης επιβιβάστηκαν στην λέμβο με προορισμό την Ιταλία. Όμως το σκάφος ήταν μικρό για να χωρέσει 25 άτομα και τον κυβερνήτη και λίγα λεπτά αργότερα, όταν δηλαδή ανέπτυξε ταχύτητα ανετράπη. 
Στη 01.00 τα ξημερώματα κάποιοι από τους ναυαγούς που είχαν κολυμπήσει έως την ακτή έφτασαν στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας Πρέβεζας και ζήτησαν βοήθεια από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού ήταν άμεση.

Η Δυτ.Ελλάδα και οι θαλάσσιοι δρόμοι της λαθρομετανάστευσης

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας λαθρομετανάστες καταλήγουν στη θάλασσα ακόμα και στο θάνατο, όπως σε αυτή την περίπτωση. Πριν ενάμιση μήνα αντίστοιχο περιστατικό, χωρίς νεκρούς, καταγράφηκε στην περιοχή της Πρέβεζας ενώ το ίδιο είχε συμβεί πριν μερικούς μήνες και στην Κέρκυρα από όπου και η φωτό. Πλοίο με 263 Αφγανούς είχε βυθιστεί 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...