°F | °C
invalid location provided
Επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο
Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE

για τα οικονομικά αδιέξοδα των επαγγελματιών

Επαναλαμβάνεται στις 16 Μαρτίου

ergoteam

Σε ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο και επίκαιρο Σεμινάριο συμμετείχαν επιχειρηματίες και στελέχη του Ν. Αιτωλοκαρνανίας το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου στην πόλη του Αγρινίου. Ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ευάγ. Α. Γιομπλιάκης, ΜΒΑ(Ergoteam), στην αίθουσα του Ξενοδοχείου "LETO" μύησε τους συμμετέχοντες στις Τακτικές Διαχείρισης & Περιορισμού Είσπραξης Οφειλών Πελατών - τα γνωστά σε όλους βερεσέδια. Μια γάγγραινα της αγοράς, ένα είδος παραοικονομίας που βασανίζει πολλούς ευσυνείδητους επαγγελματίες που, προσπαθώντας να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους καταλήγουν σε οικονομικά αδιέξοδα.

Το θέμα έχει έρθει στην επικαιρότητα, μετά και την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, πλήττοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Καθημερινά δημοσιεύματα επισημαίνουν την αύξηση των οφειλών(βερεσέδια), την πύκνωση του φαινομένου έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, ενώ στις γειτονιές ξεσπάθωσε και πάλι το Μπακαλοτέφτερο. Η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών.

Το Σεμινάριο λοιπόν, αφορούσε συγκεκριμένες εναλλακτικές τακτικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι επιχειρηματίες, προκειμένου σταδιακά να περιορίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με ανάλογη αύξηση της ταμειακής τους ρευστότητας, χωρίς απαραίτητα να χάσουν τους οφειλέτες από πελάτες.

Ο εισηγητής του προγράμματος διαχώρισε το όλο θέμα, σε δυο φάσεις: αφενός τα προληπτικά μέτρα κοινού νου, που προφυλάσσουν τον επιχειρηματία από τους επιτήδειους και αετονύχηδες, θέτοντας κανόνες προ της συναλλαγής, αφετέρου στην επικοινωνιακή τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν για να εισπράξουν τα χρήματα τους, χωρίς να καταφύγουν σε πανάκριβες ή επικίνδυνες υπηρεσίες τρίτων.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Αιτωλοκαρνανίας, έχει προγραμματιστεί η επανάληψή του την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο «ESPERIA» στο Αγρίνιο.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...