°F | °C
invalid location provided
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Το ομαδικό παιχνίδι xrysayghαποτελεί μια μικρή κοινωνία όπου μέσα σ' αυτή οι παίκτες συμπορεύονται για να διατηρούν τα κοινά τους ενδιαφέροντα με αμοιβαίο ενθουσιασμό.

Η δημιουργία ομάδας είναι αναπόσπαστο στάδιο της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων. Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι επιτυγχάνεται η συναισθηματική μάθηση και αρχίζει η κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι το παιδί μιμείται ρόλους ενηλίκων με τους οποίους επιδιώκει να ταυτιστεί μαζί τους και όταν το καταφέρνει, επιτυγχάνει να αποδέχεται τους κανόνες της κοινωνίας και αποδέχεται την πραγματικότητα. Η ύπαρξη κανόνων στην ομάδα και η αποδοχή και ο σεβασμός τους είναι στοιχεία κοινωνικοποίησης του παιδιού.

Σημαντικά επίσης στοιχεία του ομαδικού παιχνιδιού είναι το κίνητρο, ο ανταγωνισμός, καθώς και η εγκατάλειψη των ατομικών συμφερόντων προς όφελος των κοινών σκοπών της ομάδας. Το ομαδικό παιχνίδι συμβάλλει στην αγωγή και τη μόρφωση του ατόμου και θέτει σε ενέργεια όλες εκείνες τις δυνατότητες, σωματικές, ψυχικές, πνευματικές, ηθικές και κοινωνικές, οι οποίες θα το ωφελήσουν στην ατομική και την κοινωνική του ζωή. Η αλληλεγγύη, η ομαδική συνεργασία, η αποδοχή και η ανοχή ενισχύουν την ωρίμανση του παιδιού και συντελούν στο χτίσιμο μιας υγιούς προσωπικότητας.

                                                                     ΧΡΥ.ΜΠΕΝ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...