°F | °C
invalid location provided
Ανακοίνωση από το Εργατουπαλληλικό

 Κέντρο Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/11/2010 συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Μεσολογγίου με την Δ/ντρια των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Μεσολογγίου. Από την συνάντηση διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΙΚΑ εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων επτά ιατρών του τοπικού υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων να έχει φτάσει στο κόκκινο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  •  Οι δαπάνες για την πρόσληψη του μικροβιολόγου είναι 1.100 ευρώ το μήνα και την στιγμή αυτή το ΙΚΑ αιμορραγεί οικονομικά περί τις 5.000 ευρώ την ημέρα, από την έλλειψή τους!
  •  Η αναμονή για καρδιολόγο φτάνει στις 30 ημέρες, για ορθοπεδικό στις 7 ημέρες, για οφθαλμίατρο στις 18 ημέρες και για παθολόγο στις 23 ημέρες, διότι τελειώνουν τα φάρμακα του μήνα!

Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον δεν μπορεί να μείνει απαθής. Καλούμε την κυβέρνηση, τους φορείς, την Τ.Α., τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε συνεχή αγώνα για:

  •  Την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των θέσεων επτά ιατρών στο ΙΚΑ Μεσολογγίου που είναι σε εκκρεμότητα, εδώ και πέντε μήνες.
  • Την αύξηση των δαπανών Υγείας και όχι την προωθούμενη μείωση, η οποία θα κάνει ακόμη πιο δραματική την οικονομική και κοινωνική θέση μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Το σταμάτημα της οικονομικής αιμορραγίας του ΙΚΑ, που σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση.

Πρέπει να δράσουμε τώρα, ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Ο δρόμος του αγώνα και των διεκδικήσεων μας είναι και γνώριμος και δίκαιος. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Η Διοίκηση

του Ε.Κ. Μεσολογγίου

 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...