°F | °C
invalid location provided
Το Μοναδικό του Κυρίου και Θεού μας

Η Χριστιανική Αλήθεια

 

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Ο όλος άνθρωπος βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος  του Κυρίου και θεού μας. Ακόμη και αυτός ο υλικός κόσμος μεριμνάται  από τον Κύριο και Αυτός δεν απομακρύνεται από το ενδιαφέρον του και την μέριμνά Του.

Όμως το μοναδικό του Κυρίου και Θεού μας ενδιαφέρον είναι η ψυχή του ανθρώπου. Βέβαια και το σώμα μας κατά την Αγία γραφή είναι δημιούργημα του θεού. Είναι όμως υλικόν. Η ψυχή του ανθρώπου είναι κάτι το πνευματικό, είναι η πνοή του Θεού.  Στην  ψυχή μας έχει εφαρμογή π λόγος του θεού: « κατ΄ εικόνα και καθ. Ομοίωσιν» (Γεν. α΄26). Είναι η ψυχή θα λέγαμε ο Θεός που κατοικεί μέσα μας μονίμως.

Έπειτα το σώμα του ανθρώπου σαν υλικό φεύγει. Μένει η ψυχή που είναι αθάνατη και αυλίζεται στην πνευματική αυλή του Κυρίου, έως ότου έλθει εκεί το αναστάσιμο σώμα, να ενωθεί μαζί του και σαν άγγελοι οι άνθρωποι να ζουν αιώνια κοντά στο Θεό.

Το μοναδικό ενδιαφέρον του Κυρίου είναι η ψυχή μας που είναι η αιώνια συμμετοχή μας  στην μακαριότητα του Θεού. Τότε που  ο Κύριος ήταν στη Γη  και ήλθαν απεσταλμένοι Του σε χωρίον των Σαμαριτών για να ετοιμάσουν την διανυκτέρευση εκεί και οι κάτοικοι δεν δέχθηκαν οι Υιοί της βροντής Ιάκωβος και Ιωάννης ζήτησαν να έλθει πυρ από τον ουρανό να τους κατακαύσει. Ο Κύριος τους παρατήρησε και τους είπε: « Ο υιός του ανθρώπου ουκ ήλθε ψυχάς ανθρώπων απολέσαι, αλλά σώσαι ( Λκ. Θ΄56).

Ακρβώς αυτή η σωτηρία των ψυχών μας από το Θεό δια του Υιού με την παρουσία και με όλο το έργο Του και ιδιαιτέρως με τον Σταυρόν εξηγεί πλησιέστερον το Μοναδικόν Του Κυρίου και θεού μας ενδιαφέρον.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...