°F | °C
invalid location provided
Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου

Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην αυριανή πανελλαδική απεργία καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ.

 Για "ένα νέο γύρο κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων",adedh κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ, και καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 7 Οκτωβρίου, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.
    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε χθεσινη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στο δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.
    Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς κατ΄αρχήν των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και γενικότερα, αναφέροντας τις συνέπειες που θα έχει για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και η θεσμοθέτηση της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων.
    Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησαν το κυβερνητικό σχέδιο του προϋπολογισμού λέγοντας ότι οδηγεί σε αύξηση των φόρων, σε αύξηση της ανεργίας και σε μείωση των μισθών πολιτική που κατά τον κ. Παπασπύρο οδηγεί σε συρρίκνωση της οικονομίας, σε συρρίκνωση των υπηρεσιών, σε συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
    Οι συνδικαλιστές υπογραμμίζουν επίσης τον κίνδυνο για τις δημόσιες υπηρεσίες κάνοντας λόγο για δεκάδες χιλιάδες αποχωρήσεις (εκτιμούν ότι θα υπερβούν τις 35.000 ως το τέλος του χρόνου), ανακατανομές αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών ανάμεσα στα υπουργεία, μετατάξεις κλπ. με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα ουσιαστικής λειτουργίας.
    Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος υπογράμμισε ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει για τον επόμενο χρόνο 2,5 δισ. ευρώ λιγότερα από το ανάλογο του 2009 για τη δαπάνη μισθοδοσίας.
    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί συζήτηση σε βάθος με την ΑΔΕΔΥ για ένα δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιο. Δεν γίνεται να συνεχίσει να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία, τόνισε. Στόχος είναι, είπε, το μισθολόγιο, να αντανακλά τις δεξιότητες, την παραγωγικότητα, το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει σίγουρα για τους νεοεισερχομένους.

 

Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας που παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου  συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της καλεί τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα αύριο Πέμπτη στις 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου σε εκδήλωση - ενημέρωση με θέμα τις εξελίξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το συντονισμό της δράσης.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε 24 απεργιακή κινητοποίηση καλεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγρινίου-Θέρμου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο σύλλογός μας μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  σας καλεί να συμμετάσχετε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, τον τελευταίο βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται, το εισόδημά μας περιορίζεται, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, η οικονομία οδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό διαπιστώνεται ακόμη και από τους ίδιους τους ανθρώπους του ΔΝΤ που δηλώνουν ότι το μνημόνιο ήταν λάθος.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα. Να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση σ' όσους, «εκτός και εντός τειχών», μιλούν για μονόδρομους  και θέλουν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας για να γίνει η Ελλάδα «ΜΠΑΝΑΝΙΑ».

Συνεχίζουμε τον αγώνα

* Να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο

* Να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διεκδικώντας την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Ο Πρόεδρος    Ο Γραμματέας

Κόκκοτος Βασίλης  Παπαδογεώργος  Νικ.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...